Flokos &Trata: 35 χρόνια στο σαρακοστιανό τραπέζι!

Η περίοδος της Σαρακοστιανής νηστείας είναι συνδεδεμένη με τα καλαμαράκια και τα χταπόδια!

Μια αμιγώς ελληνική εταιρία:

Η βιομηχανία που παράγει τα προϊόντα Trata & Flokos μεταποιεί και κονσερβοποιεί σχεδόν 40 κωδικούς ψαρικών, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής με έδρα το Κιλκίς.

Καλαμάρια Flokos

Tα νόστιμα καλαμάρια Flokos, ένα προϊόν απόλυτα συνεδεμένο με τη νηστεία της Σαρακοστής, πωλούνται συσκευασμένα στο φυσικό τους χυμό. Κατά την παραγωγή, επιλέγονται μόνο

καλαμάρια του είδους loligo opalescens το οποίο ζεί και αναπαράγεται στη Βόρειο Αμερική, στη θάλασσα της Καλιφόρνια. Το ζουμάκι τους εμπλουτίζεται από το φυσικό μελάνι των καλαμαριών για αυτό και είναι σκουρόχρωμο με έξτρα θαλασσινή γεύση! Σε επίπεδο διατροφής, το καλαμάρι περιέχει φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα ενώ αποτελεί και καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3, και Β-12.

Μαγειρικό tip: Φτιάξτε ριζότο με καλαμάρι Flokos και προσθέστε το χυμό ενός δοχείου αντί για ζωμό. Το ριζότο θα αποκτήσει υπέροχη θαλασσινή αύρα και το πιάτο σας θα κλέψει τις εντυπώσεις! Είναι άλλωστε γνωστό πως το μελάνι των καλαμαριών εκτιμάται γευστικά τόσο από τους διασημότερους σεφ ανά τον κόσμο όσο και από τους καλοφαγάδες.

Trata Χταπόδια

Τα μοσχοχτάποδα και τα χταπόδια Trata είναι από τα πιο αγαπητά εδέσματα του ελληνικού κοινού. Τα χταπόδια Trata θα τα βρείτε στα ράφια παντοπωλείων και σούπερ μάρκετ σε 3 γεύσεις: 1) σε φυσικό χυμό, δηλαδή στην άλμη τους, με ουδέτερη γεύση που προσαρμόζεται ανάλογα με το δικό σας μαγείρεμα, 2) πικάντικη γεύση, για να το προσθέσετε σε ριζότο ή σε ιδιαίτερες μακαρονάδες, 3) ξυδάτο με ελαιόλαδο, για να το απολαύσετε σκέτο, ως μεζέ, παρέα με ούζο! Παράλληλα, τα Trata Μοσχοχτάποδα (σε λάδι, πικάντικα ή κρασάτα) είναι τέλεια για μεζέδες, σαλάτες θαλασσινών και νηστήσιμες σπαγκετάδες. Διατροφικά, τόσο το χταπόδι όσο και το μοσχοχτάποδο είναι ιδιαίτερα φτωχά σε λίπος και θερμίδες, αποτελούν μία εντυπωσιακή πηγή βιταμίνης Β12 (με 100γρ. παίρνουμε 3,5 φορές της ημερήσιες ανάγκες) και πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σεληνίου και πρωτεϊνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Flokos Trata,