Gourmet Πλιγουροσαλάτα

Συνταγή γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες!

Της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διατολόγου-Διατροφολόγου

Και ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να τρως gourmet και την περίοδο της Σαρακοστής; Ενθουσίασε τους πάντες- και τον ίδιο σου τον εαυτό- μ’ αυτή τη συνταγή, η οποία είναι γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες!

Bon appétit!

Total Time: 60 minutes Prep Time: 60 minutes Yield:
4Nutrition facts: Calories: 345 kcal; Υλικάπλιγούρι - 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο, χοντρόφασόλια - 1 φλιτζάνι αμγειρεμένα πράσινα φασόλια σόγιας edamameπορτοκάλι - 1 1/2 μεσαίααβοκάντο - 1 ώριμο μεσαίοσπανάκι - 1 φλιτζάνι babyτοματίνια - 1φλιτζάνι cherryελαιόλαδο - 4 κ.σ.λεμόνι - 1 στυμμένοχυμός πορτοκαλιού - από 1/2 πορτοκάλιτζίντζερ - 1/2 κ.γλ.πιπέρι - φρεσκοτριμμένοαλάτι - Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε καυτό νερό για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το μ’ ένα πιρούνι.

Παράλληλα, τοποθετούμε τα φασολάκια σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε ύψος 5εκ. από την επιφάνεια του νερού. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, καλύπτουμε με καπάκι την κατσαρόλα, ώστε να τα μαγειρέψει ο ατμός. Εναλλακτικά, τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα. Μετά από 5’ είναι έτοιμα.

Ψιλοκόβουμε τα πορτοκάλια, το αβοκάντο, το μαϊντανό και τα τοματίνια.

Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά, μαζί με το baby σπανάκι, σε μία σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με προσοχή.

Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι, ανάλογα με την αρέσκεια του ουρανίσκου μας.

Ιδανικά αφήνουμε τη σαλάτα για 15’, για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους!

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M. +30 6947 42666
E. [email protected]

The post Gourmet Πλιγουροσαλάτα appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Αναζητήσεις
πλιγουροσαλάτα
Τυχαία Θέματα