Σαρακοστιανές συνταγές back-to-back

Αν αποφάσισες να μαγειρέψεις την ΚαθαροΔευτέρα, είτε είσαι καλεσμένος σε φιλικό σπίτι είτε είσαι ο οικοδεσπότης, αυτές οι δύο συνταγές είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν την παρέα σου! Συν ότι είναι τόσο εύκολες και γρήγορες, που δεν θα χαραμίσεις και πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Περιμένω εντυπώσεις! Κι εγώ και ο Νάσος- ένας foodlover και οσονούπω σεφ, που μου τις σύστησε!

(υ.γ. Νάσο σ’ευχαριστώ!)

Καλαμάρια σοτέ alabasquaise

ΥΛΙΚΑ

(για 4 μερίδες)

Καλαμαράκια: 500γρ (μόνο το σώμα τους)Πράσινες πιπεριές: 2Κόκκινες πιπεριές: 3Κρεμμύδια ξερά: 4Ντομάτες: φρέσκες 500γρΣκόρδο: 2 σκελίδεςΜπουκέ γκαρνί: συλλογή μυρωδικών δεμένα ή σε τούλι (πράσο- μαϊντανό- θυμάρι- δάφνη)Ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι τσαγιούΑλάτιΠιπέριΜαϊντανός

PrepTime: 40-45 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα καλαμάρια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε λωρίδες. Ξεσποριάζετε και κόβετε επίσης σε λωρίδες τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο καιτις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχετε ξεφλουδίσει.

Σοτάρετε σε λάδι τις πιπεριές, έπειτα τα κρεμμύδια και τα καλαμάρια και τέλος τιςψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Μετά από 15’ προσθέτετε τις ντομάτες, το μπουκέ γκαρνί και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να βράσει για 15΄με σκεπασμένο το σκεύος.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Σερβίρετε με ρύζι ή νιόκι πατάτας.

Μύδια mariniere

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Μύδια: 2 κιλάΚρεμμύδια: 2 ξερά μικράΜαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένοςΚρασί λευκό: 200mlΞύδι κρασιού: 1 κουταλιά της σούπαςΔάφνη: 1 φύλλοΘυμάρι: 1 μικρό κλαδάκιβούτυρο: 5-6 κουταλιές της σούπαςΑλάτιΠιπέρι

PrepTime: 30λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και καθαρίζετε τα μύδια. Τρίβετε τα κελύφη να φύγουν τα ξένα σώματα και αφαιρείτε, τραβώντας δυνατά, τις πράσινες φουντίτσες τους. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα απλωτή, που την έχετε βουτυρώσει, μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το θυμάρι, τη δάφνη, τα 200ml κρασί, το ξύδι κρασιού και τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτετε τα μύδια, τα σκεπάζετε και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά για να ανοίξουν, κουνώντας μερικές φορές την κατσαρόλα.

Μόλις ανοίξουν, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζετε τα μύδια σε μία σαλατιέρα. Αφαιρείτε το θυμάρι και τη δάφνη.

Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο- σε μικρά κομμάτια- στο ζωμό, χτυπώντας τον και περιχύνεται τα μύδια.

Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Σαρακοστιανές συνταγές back-to-back appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Αναζητήσεις
σαρακοστιανες συνταγες
Τυχαία Θέματα