Καραμελωμένο ποπ κορν

Καραμελωμένο ποπ κορν
Ένα νοστιμότατο σνακ, για μικρούς και μεγάλους, για παιδικά πάρτι, γιορτές, γενέθλια, βλέποντας μια αγαπημένη ταινία κοκ. Γλυκά, τραγανά ποπ κορν, με καραμέλα βουτύρου και (αν θέλουμε) ξηρούς καρπούς.


5.0 αστέρια από 7 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 20 λεπτά
Συνταγή για: 15 κούπες

Διατροφικά στοιχεία για 1 κούπα
Θερμίδες: 189 θερμίδες | Λιπαρά: 12 γρ.

Υλικά συνταγής για το ποπ κορν:
Μαργαρίνη: 1/4 κούπας
Ποπ κορν: 1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για την καραμέλα:
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Μέλι: 2 κουταλιές σούπας
Τριμμένα φουντούκια: 60 γρ. (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και το κρατάτε κατά μέρος.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάζετε την μαργαρίνη να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα ποπ κορν και σκεπάζετε με το καπάκι. Όταν τα καλαμπόκια αρχίζουν να σκάνε, κουνάτε που και που την κατσαρόλα. Όταν σκάσουν όλα τα καλαμπόκια, κατεβάζετε από την φωτιά, αλλά τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν.
3. Σε κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε τση φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να βράσει, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.
4. Κατεβάζετε από την φωτιά, ρίχνετε αν θέλετε τα φουντούκια, ανακατεύετε και περιχύνετε τα ποπ κορν στην κατσαρόλα. Με σπάτουλα ή κουτάλα, ανακατεύετε καλά τα ποπ κορν, να καλυφθούν όλα με την καραμέλα. Τα αδειάζεται στο ταψί που ετοιμάσατε και τα στρώνετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
5. Σπάτε τα ποπ κορν και τα μοιράζετε σε μπολάκια ή χάρτινες θήκες ή πλαστικές σακουλίτσες. Εναλλακτικά, πριν κρυώσουν, μπορείτε, φορώντας γάντια, να τα κάνετε μπάλες και να τα βάλετε σε καλαμάκι από σουβλάκι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη.

Μαγειρεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για καλαμαρακια συνταγεσ, βασιλοπιτα, συνταγες πρωτοχρονιας, παραδοσιακη βασιλοπιτα, μπισκοτα με μαρμελαδα στη μεση, μεζεδακια για παρτυ, , εργολαβοι γλυκο, γλυκα κερασματα για παιδια.

Keywords
Αναζητήσεις
λουκακος ποπ κορν καραμελα, λουκακοσ καραμελωμενα ποπ κορν
Τυχαία Θέματα
Καραμελωμένο,karamelomeno