Βουτιά θανάτου για 30 ευρώ!

20:38 1/7/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒουτιά θανάτου για 30 ευρώ!Δευτέρα, Ιούλιος 1, 2019 - 20:37

❱❱ Παράνομα εργαζόμενη ως αποκλειστική στο Κρατικό Νίκαιας πήδηξε στο κενό για να αποφύγει τον έλεγχο

Απο τη
Μαρία Μεϊμάρη

Το χάος που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία με τις παράνομα εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες καλύπτουν όπως όπως τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, επανέφερε στο προσκήνιο η τραγωδία που γράφτηκε το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με θύμα μια γυναίκα περίπου 50 ετών από την Αρμενία, η οποία έχασε τη ζωή της πηδώντας στο κενό στην απέλπιδα

προσπάθειά της να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης!

Σύμφωνα με τη σοκαριστική περιγραφή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, η άτυχη αλλοδαπή πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να μην την πιάσουν να παρέχει παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής, με αμοιβή μόλις... 30 ευρώ! «Δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για 30 ευρώ» είπε ο κ. Γιαννάκος στο protothema.gr και πρόσθεσε πως το πρόβλημα των παράνομα εργαζόμενων γυναικών ως αποκλειστικών νοσοκόμων δεν λύνεται ούτε με βία ούτε με τρομοκρατία.

«Η φύλαξη του νοσοκομείου δεν επαρκεί για να κάνει αυτή τη δουλειά, για να περιορίσει το φαινόμενο. Τα νοσοκομεία χρειάζονται το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να συστήνεται η απομάκρυνση ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν καμία δουλειά και καμία άδεια να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς» επισήμανε.

Γύρω στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου τα ποδοβολητά και οι φωνές ασθενών και συνοδών τάραξαν την ηρεμία που επικρατούσε στους διαδρόμους της Β΄ Παθολογικής Κλινικής. Οπως είπαν αργότερα αυτόπτες μάρτυρες, είδαν την 50χρονη, που εργαζόταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα, να ανοίγει την μπαλκονόπορτα για να κρυφτεί από το προσωπικό φύλαξης, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, και να πηδά από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, μέσα στον πανικό και στην αγωνία της να γλιτώσει τις συνέπειες!

Η άτυχη Αρμένια μεταφέρθηκε με πολλαπλά κατάγματα στα Επείγοντα, όπου ανέφερε στους γιατρούς ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά της και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Τα τραύματα από την πτώση αποδείχθηκαν βαριά, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το πρόβλημα με τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες είναι πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία θεωρείται μονόδρομος η επιλογή αποκλειστικής από τους συνοδούς των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να βρίσκονται στο πλευρό των οικείων τους.

Οι διοικήσεις συνιστούν να γίνεται η επιλογή από ειδικό κατάλογο αποκλειστικών που διατηρεί η νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου. Ωστόσο, αρκετά συχνά η επιλογή γίνεται εκτός καταλόγου, για λόγους κόστους που δεν μπορούν να καλύψουν τα μεσαία και μικρά βαλάντια.

Keywords
Τυχαία Θέματα