Χωρίς Γκόρτσο στη Βουλή!

16:46 1/7/2019 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ πρωτότυπος προεκλογικός αγώνας του Φώτη ΚαρύδαΧωρίς Γκόρτσο στη Βουλή!Δευτέρα, Ιούλιος 1, 2019 - 16:45

❱❱ Το σποτάκι του υποψηφίου της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών έγινε αμέσως viral

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Στην αρχή όσοι το είδαν ξαφνιάστηκαν, όμως κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες όχι απλά να γίνει viral, αλλά και να προκαλέσει αίσθηση! Δεν είναι άλλωστε συνηθισμένο για έναν υποψήφιο βουλευτή να πρωταγωνιστεί στο προεκλογικό του σποτάκι (το οποίο είναι δικής του έμπνευσης) και,

μάλιστα, έχοντας ως συμπρωταγωνιστή του έναν εγνωσμένης αξίας ηθοποιό!

Για τον Φώτη Καρύδα, οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον στίβο της πολιτικής ως υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, τίποτα δεν είναι τυχαίο, μια και το ρίσκο αλλά και οι τολμηρές ιδέες είναι στο DNA του! Ο ίδιος εγκατέλειψε τις αποστολές του πολεμικού ανταποκριτή των μεγαλύτερων ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων στα τέλη της δεκαετίας του '90 για να δημιουργήσει από το μηδέν το 2002 μία από τις πρώτες και πιο πετυχημένες έως σήμερα νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) στον χώρο του τουρισμού. Στη συνέχεια πήρε την απόφαση, ως ένας άνθρωπος με ανησυχίες και όραμα για το μέλλον του τόπου, να ασχοληθεί με τα κοινά!

Διαφοροποίηση

Η υποψηφιότητά του συνδυάστηκε και με τη διαφοροποίηση κόντρα σε καθετί παλιό και ξεπερασμένο! Αυτό ήταν άλλωστε και το έναυσμα για τη δημιουργία ένας χιουμοριστικού βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον φίλο του, τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος υποδύεται έναν επικοινωνιολόγο ονόματι Διονύσης Γκόρτσος. Ο 46χρονος υποψήφιος βουλευτής καταφέρνει με ευρηματικό τρόπο να απευθυνθεί μέσα από τις αλήθειες του στο κοινό, με το σποτάκι να γίνεται viral μέσα σε χρόνο dt!

«Το σενάριο είναι δικό μου, το έχω γράψει εδώ και έναν χρόνο, καθώς σκεφτόμουν πως, αν γίνουν ξαφνικά εκλογές και είμαι υποψήφιος, θα ήθελα να έχω μια διαφορετική προσέγγιση στο πώς θα παρουσίαζα τον εαυτό μου...» εξηγεί στην «Espresso» o Φώτης Καρύδας και προσθέτει:

«Παράλληλα, την ίδια εποχή σκεφτόμουν και το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει τον διάσημο επικοινωνιολόγο Διονύση Γκόρτσο. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα τον Ρένο Χαραλαμπίδη, με τον οποίο, από τη μία, μας ενώνει δυνατή φιλία και, από την άλλη, γνωρίζω καλά πως είναι ενεργό κοινωνικά άτομο. Τελικά, δεν είχα άδικο για την επιλογή, καθώς και το σενάριο του άρεσε, αλλά περάσαμε και ωραία στο γύρισμα».

Εξυπνο σενάριο

Βάσει του σεναρίου, ο Φώτης είναι ένας νέος υποψήφιος βουλευτής ο οποίος πηγαίνει σε μεγάλο γραφείο επικοινωνίας, το «Βουλευτόραμα», για να αναλάβει το πολιτικό του προφίλ. Εκεί συναντά τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος υποδύεται τον διάσημο επικοινωνιολόγο Διονύση Γκόρτσο, επίθετο δανεισμένο από την κλασική ταινία «Τζένη- Τζένη» της Φίνος Φιλμ.

Ο Γκόρτσος αναλαμβάνει προσωπικά τον άπειρο Φώτη Καρύδα, του προτείνει συγκεκριμένο look πολιτευτή και τον προτρέπει να χρησιμοποιήσει στους λόγους του συνθήματα όπως «Λεφτά υπάρχουν», «Θα σκίσουμε το Μνημόνιο», «Θα λύσουμε το Βορειοκορεατικό» και άλλα όμοια, σατιρίζοντας έτσι την παροχολογία και το είδος της επικοινωνίας που χρησιμοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις προηγούμενες εκλογές.

«Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο, βάσει του σεναρίου, εγώ αναρωτιέμαι αν είναι αναγκαίο να πω τόσα ψέματα ως υποψήφιος βουλευτής, αφού το μόνο που θέλω είναι να μοιραστώ την αλήθεια μου. Οπως λέω και στο βίντεο απευθυνόμενος στον Διονύση Γκόρτσο: “Είμαι αυτοδημιούργητος. Δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ… Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ιδέες για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τηρώ τον λόγο μου και πιστεύω πως η κοινωνία αλλάζει με πράξεις και κοινή λογική. Γι’ αυτό θα με ψηφίσουν. Κατάλαβες;”...».

Για όσους τον θυμούνται, ο Φώτης Καρύδας ήταν ένας από τους πολεμικούς ανταποκριτές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Σε ηλικία μόλις 22 ετών εργάστηκε για το Mega καλύπτοντας τον πόλεμο στη Βοσνία, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στον ANT1, παρουσιάζοντας δικά του αποκλειστικά ρεπορτάζ.

«Εκτός από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ήμουν κι ένας από τους νεότερους καθηγητές στη σχολή δημοσιογραφίας του ομίλου, αλλά ξαφνικά αποφάσισα να παρατήσω τα πάντα για κάτι δικό μου: μια εταιρία φτιαγμένη από το μηδέν, μια και το οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειάς μου δεν μου επέτρεπε να κάνω τρελά όνειρα. Το 2000 έφτιαξα ένα από τα πρώτα ειδησεογραφικά sites στην Ελλάδα, το eidisi.tv, ωστόσο την εποχή εκείνη δεν ήταν βιώσιμο, αφού ο κόσμος που ασχολιόταν με το διαδίκτυο ήταν μόλις 3%, με αποτέλεσμα η διαφημιστική πίτα να είναι ανύπαρκτη. Ετσι, μια και με είχε κερδίσει το διαδίκτυο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τουρισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ευτυχώς, οι επιχειρηματίες το είδαν από την αρχή με καλό μάτι, με αποτέλεσμα έπειτα από 17 χρόνια το touristorama.com να θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα sites! Τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική για να καταφέρω να εκφράσω το δικό μου όραμα και όνειρο, που σχετίζεται άμεσα με τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Στόχος μου είναι, μέσα από αυτά που μου έχει διδάξει η ζωή ως σήμερα, να εμπνεύσω τη νεολαία, καθώς και εκείνους που είναι αποφασισμένοι να πάνε ένα βήμα μπροστά» λέει ο Φωτης Καρύδας, οποίος ασχολείται και με την ποίηση, δείχνοντας και μια άλλη πτυχή του εαυτού του!

Δείτε το σποτ: 

«Ερχεται μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας»

Για τον Φώτη Καρύδα και τη συμμετοχή του στο βίντεο της προεκλογικής του εκστρατείας μίλησε στην «Espresso» και ο ταλαντούχος ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. «Ο Φώτης είναι ένας άνθρωπος που έρχεται μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας για να ζητήσει την ψήφο μας, γνωρίζοντας καλά την καθημερινή ζωή. Είναι ένας σπάνιος φορέας της κοινής λογικής. Τα γυρίσματα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικά, γιατί έλεγαν μεγάλες αλήθειες, όπως ότι δεν μπορούν πια οι διαφημιστές να καλούνται να φτιάχνουν καριέρες πολιτικών προσώπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα