Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, Φώτα με πολικό ψύχος

16:48 2/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, Φώτα με πολικό ψύχος Παρασκευή, Ιανουάριος 2, 2015 - 16:40

ΜΕ... ΠΟΛΙΚΕΣ συνθήκες θα γίνει η βουτιά για τον σταυρό τα Θεοφάνια, αφού, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αν και το κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει τις επόμενες μέρες, από τη Δευτέρα έρχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα,

όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση στις περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Σήμερα το θερμόμετρο θα δείχνει από -14 έως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά από -6 έως 6 βαθμούς, στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές και την Κρήτη από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος θα είναι από σήμερα ο καιρός και στην Αττική, αν και θα πέσει χιονόνερο τις πρωινές ώρες στα πεδινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με τάσεις εξασθένισης από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση

Από τη Δευτέρα ωστόσο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις τοπικές βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τις καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Ανήμερα τα Θεοφάνια η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα εκδηλωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, γι' αυτό όσοι αποφασίσουν να πέσουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό θα πρέπει να είναι... ψυχολογικά προετοιμασμένοι.

Ούτε ο άγριος χιονιάς λύγισε τους ευζώνους
ΟΥΤΕ οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς μπόρεσαν να αντέξουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας και φόρεσαν ειδικές κάπες για να προστατευτούν από το κρύο. Ανεπηρέαστο από το ψύχος έμεινε, αντίθετα, το ηθικό των υπερήφανων τσολιάδων που κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες δεν εγκαταλείπουν την αποστολή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα