Τρελός για την Ελένη σύμβουλος του Τσίπρα

15:24 3/3/2016 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΤα τιτιβίσματα για τη Μενεγάκη: «Με κρατάς ορεξάτο»! «Τι μποτάκια είναι αυτά που φοράς;»Τρελός για την Ελένη σύμβουλος του ΤσίπραΠέμπτη, Μάρτιος 3, 2016 - 15:18

Ο Θεσσαλονικιός σερβιτόρος που «διορίστηκε» στο γραφείο του πρωθυπουργού • Δηλώνει «αντιρρησίας συνείδησης» και δικάστηκε επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του! • Ο...πρώην κνίτης που χαρακτήρισε την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης»

Φανατικός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα

αλλά ακόμα πιο... τρελός για την Ελένη Μενεγάκη! Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά αφήνει να ξεχωρίζουν μέσα από τα προφίλ του στο twitter και το facebook ο 46χρονος νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού!

Ο Θεσσαλονικιός σερβιτόρος, που «διορίστηκε» στο Μαξίμου στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, με τις αναρτήσεις του στα social media φανερώνει την υποστήριξη στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κυρίως με «τιτιβίσματα» αποκαλύπτει ότι είναι μεγάλος φαν της Ελένης. Η λατρεία του, μάλιστα, για τη «βασίλισσα» της μεσημεριανής ζώνης είναι τόση, που τολμά να την αποθεώνει συχνά αποκαλώντας της κούκλα και θέα.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ελένη Μενεγάκη λειτουργεί για εκείνον σαν... αντιπυρετικό! «Αχ, Ελένη, με ψήνει ο πυρετός, αλλά με την εκπομπή ξέχασα την κατάστασή μου. Τελικά ένα χαμόγελο είναι ό,τι πρέπει» γράφει ο ίδιος στο twitter και δυο μέρες μετά της γράφει: «Ελένη, ήσουν υπέροχη, το χαρήκαμε, σε απολαύσαμε, αν και με καταρροή αναρρώσαμε από τα γέλια».

Σε άλλες αναρτήσεις που σχετίζονται με την αγαπημένη του παρουσιάστρια ο Νίκος Καρανίκας κάνει αναφορές και στις... ενδυματολογικές επιλογές της: «Τι μποτάκια φοράς; Τέλος πάντων, Ελένη, και σήμερα είσαι κούκλα». Σε άλλο σημείο την... ενημερώνει: «Με κρατάς ορεξάτο»!

Από τη Θεσσαλονίκη

Επίσης, της στέλνει χαιρετισμούς από τη Θεσσαλονίκη: «Σου πάει το γκρι και, ενώ ταιριάζει με την κοινωνική κατάσταση, εσύ το σπας και το κάνεις αισιόδοξο. Από την γκρίζα Σαλονίκη».
Τα περισσότερα σχόλια για την παρουσιάστρια έχουν αναρτηθεί από τη σελίδα του 46χρονου στο twitter με προορισμό την σελίδα της Ελένης Μενεγάκη στο ίδιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ημερομηνίες, αποδεικνύεται ότι ο Νίκος Καρανίκας για μεγάλο διάστημα ήταν «κολλημένος» με την εκπομπή της Ελένης, ενώ έχει φτάσει στο σημείο να κριτικάρει μέχρι και δηλώσεις της: «Μενεγάκη είναι ριζοσπαστικότατη είπε: ο άνθρωπος δεν πρέπει να χαρακτηρίζετε (ηλικιωμένος, μικρός) από την ηλικία. Είσαι θέα» και σε άλλο tweet της έγραψε: «Βλέποντάς σε, οργανώνω τις δουλειές μου». Για αρκετές ημέρες, μάλιστα, ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα και φαν της Ελένης έκανε προσπάθειες να την πείσει να επισκεφτεί και τη Θεσσαλονίκη: «Ναι, Ελένη, να έρθεις στη Σαλονίκη. Ναι!»

Επειτα από λίγες μέρες έγραψε tweet με ευχές για την καινούργια χρονιά: «Θα σε δούμε, θα χαρούμε, εύχομαι υγεία δύναμη αλληλεγγύη, ευημερία, ωραία μας Ελένη». Ο κ. Καρανίκας, πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είναι σερβιτόρος, αλλά και... αδιόριστος εκπαιδευτικός (ξεκινώντας μάλιστα από το δεύτερο). Πρόκειται για αστείο μεταξύ φίλων, που αποκαλούν έτσι τους αποφοίτους λιγότερο δημοφιλών ΤΕΙ, οι οποίοι, λόγω αντικειμένου, είναι και σχετικά δύσκολο να βρουν δουλειά!

Χαρακτηρίζει την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους «έργο τέχνης»

Μόνο ως επικίνδυνες μπορούν να χαρακτηριστούν οι απόψεις του νέου συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εσχάτως έπιασε δουλειά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος Καρανίκας ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο την επίθεση τους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 ως «έργο τέχνης»! Μάλιστα, δεν στέκεται εκεί αλλά συνεχίζει με λόγια θαυμασμού, τα οποία, αν μη τι άλλο, προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα: «Ενα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα, θα ήταν ένα αριστούργημα». Ο κ. Καρανίκας υποστηρίζει δε στη σχετική ανάρτηση ότι η συγκεκριμένη επίθεση έχει «πολιτικό συμβολισμό», αθωώνοντας ουσιαστικά όποιους τον σχεδίασαν και τον εκτέλεσαν!

Αναλυτικά, οι 113 λέξεις του κ. Καρανίκα για την τρομοκρατική επίθεση: «Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ενα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα, θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι) δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών».

Από την... ποδιά του σερβιτόρου με «κοστούμι» στο Μαξίμου

Ο «αδιόριστος εκπαιδευτικός» που δεν υπηρέτησε στον στρατό ως «αντιρρησίας συνείδησης» υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και πεποίθηση του είναι ότι η καριέρα μοιάζει με τη χολέρα

Μπαράζ αρνητικών σχολίων ακολούθησε (αστραπιαία) τη δημοσιοποίηση του διορισμού του Νίκου Καρανίκα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Και ο λόγος είναι όχι μόνο η κομματική ταυτότητα του προσληφθέντος, αλλά τα μηνύματα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου στην ελληνική κοινωνία με την επιλογή στη θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα ενός προσώπου που δηλώνει «αδιόριστος εκπαιδευτικός» (που είναι μια έκφραση της... παρέας, που δεν υποδηλώνει ιδιότητα), σερβιτόρος και ότι δεν υπηρέτησε στον στρατό, ως «αντιρρησίας συνείδησης».


Ο διορισμός του Νίκου Καρανίκα, ηλικίας 46 ετών, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2016 και τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου τού ανατέθηκαν με αναδρομική ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2016. Και σίγουρα καμία δουλειά μπορεί να μην είναι ντροπή, αλλά από την... ποδιά του σερβιτόρου να φοράς το κοστούμι του συμβούλου του πρωθυπουργού είναι σίγουρα μεγάλη αναβάθμιση.

Ο κ. Καρανίκας έχει σπουδάσει στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας (νυν ΤΕΙ Θεσσαλίας) και οι φίλοι του για πλάκα τον φώναζαν «αδιόριστο εκπαιδευτικό»! Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, είναι αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα.

«Από τα εφηβικά μου χρόνια κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα» δηλώνει ο ίδιος. Και στο σημείο αυτό επικεντρώνεται η κριτική. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που θεωρεί την καριέρα χολέρα να μπορεί να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα; Τροφοδοτεί δε σχόλια που θέλουν την κυβέρνηση να επιλέγει μεταξύ γνωστών και φίλων για τις θέσεις στα υπουργεία και σε δημόσιους οργανισμούς.

Απαντώντας στα σχόλια, ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει: «Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το εάν διορίστηκα, όπως είναι το Προσφυγικό, τα 10.000 προσφυγόπουλα που αγνοούνται, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη χώρα μας και πεινάνε και θέλουν βοήθεια». Και εδώ όμως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι εκτεθειμένος, αφού μέχρι πρότινος δήλωνε «αντιρρησίας συνείδησης» και διωκόταν από το 1995 για ανυποταξία γιατί δεν υπηρέτησε τη θητεία του στις Ενοπλες Δυνάμεις για λόγους ιδεολογικούς.

«Δεν είχα βρει κανέναν λόγο απολύτως να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Εναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Εναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι;» είχε πει. Είναι όμως ο στρατός που αρνήθηκε αυτός που σήμερα πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και της μεταναστευτικής κρίσης πέραν της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα