Το θέατρο του Βούλγαρου για το έγκλημα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣαντορίνηΤο θέατρο του Βούλγαρου για το έγκλημαΔευτέρα, Απρίλιος 18, 2016 - 11:33

Απολογείται σήμερα για τη δολοφονία του 21χρονου μουσικού Τάκη Βαζακόπουλου

Αγωνιώδεις προσπάθειες να ρίξει στάχτη στα μάτια των Αρχών, που αναζητούσαν τον εξαφανισμένο μουσικό Τάκη Βαζακόπουλο στη Σαντορίνη, έκανε ο άλλοτε στενός φίλος του άτυχου 21χρονου, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή Νάξου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο 25χρονος Βούλγαρος, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Σαντορίνη, επί 20 μήνες αποπροσανατόλιζε τις έρευνες της Αστυνομίας αλλά και της εκπομπής «Φως στο τούνελ», που έψαχνε την άκρη του νήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε κολλητός του 21χρονου Τάκη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ξαφνικά το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014, είχε ομολογήσει (τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση) ότι σκότωσε τον φίλο του πάνω σε καβγά, αλλά γρήγορα ανακάλεσε και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Νικολούλη την περασμένη Παρασκευή ήταν συγκλονιστικές, αφού παρουσιάστηκαν στοιχεία που δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, όπως συνομιλίες με τον Βούλγαρο, τότε που οι έρευνες των Αρχών ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του νεαρού. Οπως αποκαλύφθηκε, μόλις δύο μήνες μετά την εξαφάνιση του μουσικού της Φιλαρμονικής ο κατηγορούμενος πλέον Βούλγαρος, μιλώντας στο «Τούνελ», είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει την οικογένεια του 21χρονου, ενώ αποκαλούσε τον Τάκη «μαλ...».

Οι συγγενείς

Συγκεκριμένα, όπως άφηνε να εννοηθεί, οι συγγενείς του Τάκη γνώριζαν (!) τι του είχε συμβεί. Οταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο τα λέει αυτά κι αν ξέρει λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του παλικαριού, απάντησε: «Οχι, δεν ξέρω. Με τον Τάκη δεν μιλούσαμε ποτέ για τα οικογενειακά μας και τη μητέρα του τη γνώρισα πρόσφατα». Οταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες για τα ρούχα που φορούσε ο 21χρονος την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του, αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείς να είσαι στο μυαλό του κάθε μαλ... που φεύγει απ' το σπίτι του να εξαφανιστεί».



Ο «φίλος» είχε ισχυριστεί, επίσης, ότι ο Τάκης βρισκόταν στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γαλλία, επειδή δήθεν είχε ερωτευτεί μια κοπέλα που είχε γνωρίσει το καλοκαίρι στο μαγαζί όπου εργαζόταν. Φυσικά, διέψευδε τις μαρτυρίες που ήθελαν τον άτυχο νεαρό, την τελευταία φορά που εθεάθη, να βρίσκεται πάνω στη μοτοσικλέτα του και να φεύγουν μαζί: «Η μηχανή είναι δική μου και δεν την οδηγεί κανένας άλλος εκτός από μένα. Την έχω πάντα έξω από τον χώρο εργασίας μου και τα κλειδιά τα έχω μόνο εγώ». Ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να κατευθύνει την έρευνα στην εκδοχή της αυτοκτονίας: «Σίγουρα κάτι κακό έχει κάνει στον εαυτό του»! Η μητέρα του μουσικού Μαρία Δαμασκηνού ελπίζει πλέον να μάθει πού βρίσκεται θαμμένο το παιδί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα