Το Μαξίμου στηρίζει Αντετοκούνμπο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΤο Μαξίμου στηρίζει Αντετοκούνμπο!Παρασκευή, Νοέμβριος 16, 2018 - 20:06

❱❱ «Ασπίδα» ΣΥΡΙΖΑ στον άσο του Παναθηναϊκού για τη ρατσιστική επίθεση από τον Τσουκαλά

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Θέση ενάντια στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής πήραν οι συριζαίοι.

Πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας,

που φωτογραφήθηκε με φανέλα η οποία έγραφε στην πλάτη «Αντετοκούνμπο» και με το μήνυμα που ανέβασε στον λογαριασμό του να λέει χαρακτηριστικά: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα δική τους πατρίδα.

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος». Υποστήριξη στα αδέλφια Αντετοκούνμπο και από τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, που είπε σχετικά: «Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο υπέροχοι αθλητές. Ούτε απλά Ελληνονιγηριανοί. Είναι ζωντανά παραδείγματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, αλλά και σημεία αναφοράς στην πάλη ενάντια στον ρατσισμό. Το μήνυμα του Γιάννη προς τον Θανάση μάς θυμίζει πως τον φασισμό τον πολεμάμε όλοι μαζί, κάθε μέρα, παντού».

Τα λόγια του υφυπουργού έρχονται προς επίρρωσιν όσων έγραψε σε ανάρτησή του στα social media, υποστηρίζοντας τον αδελφό του, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει, και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας».

Στο πλευρό των δύο αδελφών αθλητών στέκεται και ο βουλευτής Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας, λέγοντας: «Ενας μεγάλος αθλητής. Ενας μεγάλος άνθρωπος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έριξε την καλύτερη τάπα της ζωής του. Στον ρατσισμό και τον φασισμό».

Ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας, έδωσε τα «μπράβο» του στον Γιάννη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τάπα στους κάφρους χούλιγκαν που σπέρνουν μίσος για να νιώσουν ανώτεροι. Η ανωτερότητα βρίσκεται στην αλληλεγγύη, στην αποδοχή, στη διαφορετικότητα και την ψυχή». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και πολλοί άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τρία ονόματα ο Μπαλτάς!

❱❱Αναποφάσιστος νονός βάφτισε τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά. Παρατηρώντας κανείς το πλήρες όνομα του υπουργού, καταλαβαίνει ότι ο νονός του... είδε κι έπαθε μέχρι να καθίσει η μπίλια στα συνολικά τρία ονόματα που του έδωσε.
Αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο «Αριστείδης», στο «Νικόλαος» και το «Δημήτριος».
Αυτό είναι το πλήρες όνομα του εν λόγω -«Αριστείδης, Νικόλαος, Δημήτριος Μπαλτάς»- και είναι μοναδικό στο Κοινοβούλιο. Σκεφθείτε πόση ώρα πήρε μέχρι να τον ονοματίσουν.

Διαφήμιση στον ΛΑΟΣ

❱❱Τον καλύτερο διαφημιστή του βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ). Ο πρωθυπουργός, στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή, «ανέστησε» το κόμμα Καρατζαφέρη, του οποίου το όνομα είχε καιρό να ακουστεί στην Ολομέλεια.
Τουλάχιστον τρεις φορές στην ομιλία του είπε ότι η Ν.Δ. «άγεται και φέρεται» από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Εδώ ΛΑΟΣ... εκεί ΛΑΟΣ! Μόνο σαμπάνιες που δεν άνοιγαν στα γραφεία του Γιώργου Καρατζαφέρη στις Τζιτζιφιές ακούγοντάς τον.
Τέτοια διαφήμιση ούτε που τη φαντάζονταν. Ιδιαίτερα τώρα, που ετοιμάζονται να κατέβουν στις εκλογές που έρχονται.

❱❱Μια μέρα «βγαλμένη από το μέλλον» έζησε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης, όταν πήγε να δει από κοντά τους χώρους του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στη Θέρμη. Δοκίμασε προσομοιωτές αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, είδε τα εργαστήρια εικονικής πραγματικότητας και τα συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού. Φόρεσε και τα «έξυπνα» γυαλιά του συστήματος CITS, που μεταφέρουν πληροφορίες στον αναβάτη του ηλεκτρικού ποδηλάτου, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα.
Ωραία όλα αυτά, κ. βουλευτά μου, αλλά το μάθημα οδικής κυκλοφορίας στα σχολεία πότε θα μπει;

(!)

«Γράφτηκε ότι η συμπαθής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά έχει επτά Σερραίους γυμναστές στο γραφείο της. Προνοητική. Οπου να 'ναι, θα αρχίσουν τα push ups. Θα χρειαστεί αντοχές, μια και ο αρχηγός τους θα 'ναι σε πλήρη αδυναμία στήριξής της» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας «τα των γυμναστών» συνεργατών, ως λένε, της υφυπουργού Αμύνης.
Τι κι αν λένε, όμως; Εκείνη, απτόητη, πετά στα ουράνια.
«Από τα 12.000 πόδια και από το C-12 της Αεροπορίας Στρατού» η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά φωτογραφήθηκε και πήγε επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα. Μαγκιά της!

Keywords
Τυχαία Θέματα