Πολεμοφόδια για το μπάχαλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠολεμοφόδια για το μπάχαλοΠαρασκευή, Νοέμβριος 16, 2018 - 19:50

❱❱ Κουκουλοφόροι άρπαξαν δύο μπιτόνια βενζίνη από πρατήριο, με σκοπό την κατασκευή μολότοφ ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου

Στην «απαλλοτρίωση» πολεμοφοδίων εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου το Σάββατο προχώρησε χθες τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων, οι οποίοι λήστεψαν ένα βενζινάδικο στα Εξάρχεια.

Ο μοναδικός υπάλληλός του αντίκρισε με έκπληξη τους κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Τσαμαδού και του ζήτησαν να τους δώσει δύο μεγάλα μπιτόνια με βενζίνη.

Η εισβολή

έγινε στις 2 χθες τα ξημερώματα, όταν περίπου 10 άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους όρμησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο απειλώντας τον να μην προβάλει αντίσταση. Ομως, αντί οι κουκουλοφόροι να του ζητήσουν τα χρήματα από το ταμείο, του έδωσαν δύο μεγάλα μπιτόνια και του ζήτησαν να τα γεμίσει με βενζίνη! Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, ο υπάλληλος γέμισε τα μπιτόνια ελπίζοντας να φύγουν οι κουκουλοφόροι από το πρατήριο, όπως και έγινε.

Φόβοι για επεισόδια

Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη συγκέντρωση πληροφοριών για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το ενδεχόμενο πρόκλησης εκτεταμένων επεισοδίων, οι δράστες έβαλαν μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα τα δύο μεγάλα μπιτόνια με το καύσιμο, με σκοπό να κατασκευάσουν εμπρηστικές και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ.

Αλλωστε, από προχθές περίπου 50 αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί έχουν καταλάβει μια κεντρική αίθουσα του Πολυτεχνείου, τα παράθυρα της οποίας βλέπουν προς την οδό Πατησίων και ένα μέρος της οδού Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι από εκεί οι καταληψίες σκοπεύουν να εξαπολύσουν επιδρομές εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ετσι κι αλλιώς, οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για «καυτό» τριήμερο, γι' αυτό στα μέτρα που έχουν σχεδιάσει θα πάρουν μέρος 5.000 ένστολοι και μη από όλες τις υπηρεσίες. Εκτεταμένα μέτρα θα ληφθούν και στα αστυνομικά τμήματα, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην περιφέρεια, με ειδικές ομάδες που θα αναλάβουν τη φύλαξή τους φορώντας ειδικό εξοπλισμό.

Δράση θα αναλάβουν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με πολιτικά ως μυστικοί παρατηρητές, ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να έχει άμεση ενημέρωση για τυχόν επεισόδια και κινήσεις οργανωμένων ομάδων.

Keywords
Αναζητήσεις
μπαχαλα
Τυχαία Θέματα