Θρίλερ με την Κεφαλογιάννη

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΘρίλερ με την ΚεφαλογιάννηΔευτέρα, Ιανουάριος 11, 2016 - 15:21

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ολγα Κεφαλογιάννη, Πάνος Κοκκινόπουλος (φωτό) και Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντώνται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στην παρουσίαση ενός... θρίλερ.

Η βουλευτής της Ν.Δ., ο σκηνοθέτης των αστυνομικών σειρών και ο συνθέτης θα μιλήσουν για το βιβλίο «Το τελευταίο καλοκαίρι», του συγγραφέα Αποστόλη Διαμαντή.
Μάλιστα η ηρωίδα του μυθιστορήματος λέγεται Ολγα

(όπως η πρώην υπουργός Κεφαλογιάννη και στενή φίλη του συγγραφέα) και έχει κατά καιρούς εργαστεί ως δημοσιογράφος σε γνωστά έντυπα. Θέμα της πλοκής του βιβλίου, που αναφέρεται στην περίοδο του 2009, στα πρόθυρα της κρίσης, είναι η διαφθορά που οδήγησε στο χάος. Δύο γυναίκες, δύο φίλοι, δύο φόνοι και μία αυτοκτονία στο κατώφλι της ελληνικής χρεοκοπίας, το καλοκαίρι του 2009.

Μία ιστορία διαπλοκής, έρωτα και μαύρου χρήματος. Η Ολγα είναι η γραμματέας του πρωταγωνιστή. Η πλοκή αναπτύσσεται σε γνωστά κοσμικά αθηναϊκά στέκια, μέσα στη λαμπερή ατμόσφαιρα ενός κόσμου χωρίς ηθικές αναστολές, σε μια Αθήνα που ζει ανέμελα, ωστόσο αισθάνεται τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης κατάρρευσης.


!Ευαίσθητος στο μείζον θέμα του έρωτα, της πίστης ή της απιστίας καθώς και των ανθρωπίνων συμπεριφορών, όπως αυτές αναδεικνύονται στην αρχαία ποίηση, είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο γνωστός ακαδημαϊκός λατρεύει την ποίηση, που είναι η άλλη του πλευρά, και για τον λόγο αυτόν έγραψε βιβλίο με θέμα την αρχαία ελληνική ποίηση. Ο συγγραφέας προσεγγίζει μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά ποιήματα μέσα από ψυχολογικά προσανατολισμένες αναλύσεις, οι οποίες αποδεικνύουν πόσο μπροστά από την εποχή τους ήταν οι δημιουργοί τους, ιδίως όσον αφορά την κατανόηση της συμπεριφοράς και των προβλημάτων των ανθρώπων. Το βιβλίο απευθύνεται στον μη ειδικό αλλά αναγνώστη καθώς και σε φοιτητές Κλασικής Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

«Στόλισε» τη μακιγιέζ

Παράξενη άποψη για τους επαγγελματίες του μακιγιάζ φαίνεται ότι έχει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη (φωτό), που ήρθε στον αφρό με τον διορισμό του συζύγου της Αργύρη Αργυρού στην υπό δημιουργία κρατική εταιρία Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε..

Κι αυτό γιατί η εν λόγω κυρία, απευθυνόμενη προ ημερών σε μακιγιέζ τηλεοπτικού καναλιού, που θέλησε να τη βάψει για να βγει σε εκπομπή, είπε τα εξής: «Εγώ δεν θέλω να μακιγιαριστώ, γιατί πιστεύω ότι όλοι οι μακιγιέρ είναι βρομιάρηδες»!
Κι αφού στόλισε δεόντως την αποσβολωμένη κοπέλα, της ζήτησε στη συνέχεια να γίνει κομμώτρια και να τη χτενίσει μόνο. Για να πάρει την απάντηση ότι κομμώτρια δεν διαθέτει το κανάλι, γιατί δεν έχει διοριστεί ακόμη!

Keywords
Τυχαία Θέματα