«Μπλέξιμο» με την εφορία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Μπλέξιμο» με την εφορίαΔευτέρα, Ιανουάριος 11, 2016 - 13:53

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΚΥΡΓΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

«Μπελάδες» με τη Δικαιοσύνη έχει ο Σωτήρης Κυργιάκος. Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Real News», η εφορία επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.700.000 ευρώ στον παλαίμαχο αμυντικό!

Κι αυτό διότι, μετά από έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, προέκυψε πως δεν είχαν

δηλωθεί και φορολογηθεί τα χρήματα που πήρε τον καιρό που αγωνιζόταν στη Σκοτία, και τη Ρέιντζερς (2005-2006). Η πλευρά του 36χρονου πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή ισχυρίζεται πως η αποκλειστική ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα ανήκει στον σκοτσέζικο σύλλογο, επισημαίνοντας πως δεν δήλωνε το ακριβές ποσό που έδινε στους ποδοσφαιριστές της!

Την υπόθεση έχουν αναλάβει νομικοί, οι οποίοι θα καταθέσουν υπόμνημα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, κάνοντας και προσφυγή ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διοικητικών Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο. Η ομάδα της Γλασκόβης υπενθυμίζεται πως υποβιβάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην Δ' Κατηγορία επειδή δεν μπορούσε να φανεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις και πλέον αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ (Β' Κατηγορία) της Σκοτίας.

Πάντως, τα υπόλοιπα χρήματα από τις άλλες ομάδες (Παναθηναϊκός, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ΑΕΚ, Λίβερπουλ, Βόλφσμπουργκ, Σάντερλαντ, Ολίμπικ Σίντνεϊ) στις οποίες αγωνίστηκε στην καριέρα του (την οποία έκλεισε πριν από περίπου δύο χρόνια στη μακρινή Αυστραλία) ο Κυργιάκος είχαν κανονικά δηλωθείκαι φορολογηθεί.



Keywords
Τυχαία Θέματα