Θεσσαλονίκη: Ημερίδα κατά της γιόγκα με τις ευλογίες του Ανθιμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεσσαλονίκη: Ημερίδα κατά της γιόγκα με τις ευλογίες του ΑνθιμουΤρίτη, Ιούνιος 21, 2016 - 15:54

Ημερίδα κατά της... γιόγκα με τις ευλογίες του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου διοργανώνει το Μακεδονικό Παρατηρητήριο, με στόχο την «προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας και της νεολαίας»!

Η ημερίδα με τίτλο «Η γιόγκα ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη» είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 7 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης,

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ελπίζουν να προσελκύσουν πλήθος κόσμου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία στρέφεται κατά της τάσης η οποία «σαρώνει» όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια έχει βρει φανατικούς πιστούς και στην Ελλάδα. Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω της απόφασης του ΟΗΕ να καθιερώσει την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, όμως τόνιζε ότι έχει ευθύνη «για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού».

Γι' αυτόν τον λόγο πληροφορούσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι «η γιόγκα «αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί είδος γυμναστικής». «Ως εκ τούτου, η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών» κατέληγε η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα