«Θερίζει» η γρίπη! Δεν φτάνουν τα εμβόλια

15:00 6/2/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Θερίζει» η γρίπη! Δεν φτάνουν τα εμβόλιαΤετάρτη, Φεβρουάριος 6, 2019 - 14:59

❱❱ Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός και εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, από τον επιθετικό ιό της γρίπης τύπου Α, Η1Ν1, που «θερίζει»...

... σαρώνοντας όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Μετά την 6χρονη Εύχαρι, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Ηράκλειο Κρήτης,

τη Δευτέρα κατέληξε στο Ρέθυμνο μια 78χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Εντατική.

Την ίδια ώρα, οι 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων, που εισήγαγε φέτος ο ΕΟΦ δεν έφτασαν, ενώ οι ειδικοί εκφράζουν τον φόβο ότι ούτε οι επιπλέον 50.000 δόσεις, που παρήγγειλε εκτάκτως στις αρχές Φεβρουάριου το υπουργείο Υγείας, θα καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το φετινό στέλεχος της γρίπης τύπου Α, Η1Ν1, χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρα επιθετικό, καθώς προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα.

Οι πάσχοντες

«Το πρόβλημα με τη γρίπη είναι ότι, εάν κάποιοι θελήσουν να εμβολιαστούν τώρα, δεν ξέρω εάν θα βρουν εμβόλια. Ο προγραμματισμός για τη γρίπη δεν πρέπει να γίνεται την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι χρόνιοι πάσχοντες καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ. πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να μένουν στο σπίτι για να μη διασπείρουν τον ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα