Δημόσιος υπάλληλος ζητά 6.000 € γιατί δεν έκανε διάλειμμα!

14:10 6/2/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔημόσιος υπάλληλος ζητά 6.000 € γιατί δεν έκανε διάλειμμα!Τετάρτη, Φεβρουάριος 6, 2019 - 14:10

❱❱ Αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ διεκδικεί από πανεπιστημιακό νοσοκομείο ένας δημόσιος υπάλληλος επειδή...

... δεν του χορηγήθηκε το προβλεπόμενο διάλειμμα που επιτάσσει ο νόμος για όσους δουλεύουν μπροστά στην οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή!

Οπως υποστηρίζει ο ενάγων, από 1ης Δεκεμβρίου 2016 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 δεν έλαβε ποτέ το ολιγόλεπτο διάλειμμα που δικαιούνται ανά δίωρο

όσοι εργάζονται σε υπολογιστή.

Ετσι, διεκδικεί το ποσό των 2.864,40 ευρώ ως αποζημίωση για την παράνομη αυτή παράλειψη, καθώς και ακόμη 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της μη τήρησης των προστατευτικών της υγείας του διατάξεων.

Η αγωγή που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο θα εξεταστεί τελικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο πλαίσιο πρότυπης δίκης, καθώς εκκρεμεί πληθώρα αντίστοιχων αγωγών που έχουν καταθέσει υπάλληλοι σε βάρος ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και φορέων του Δημοσίου.

Οπως αναφέρει η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, που αποδέχτηκε το αίτημα διεξαγωγής πρότυπης δίκης, πρόκειται για «ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, με συνέπειες σε ευρύτερο κύκλο προσώπων, τους υπαλλήλους δηλαδή που απασχολούνται με καθήκοντα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και στους φορείς του Δημοσίου εν γένει και ως προς το οποίο προβάλλεται ότι εκκρεμούν συναφείς αγωγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ εξάλλου έχουν ήδη εκδοθεί σχετικά αντιφατικές αποφάσεις». Η υπόθεση θα εξεταστεί ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα