Θα «πέταγε» με ασθενοφόρο

17:15 3/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘα «πέταγε» με ασθενοφόροΠέμπτη, Μάρτιος 3, 2016 - 17:10

Πώς σταμάτησαν τα σχέδια του Μαζιώτη για θεαματική απόδραση από τις φυλακές, μερικούς μήνες πριν η Πόλα Ρούπα πάρει το ελικόπτερο

Με «μαϊμού» ασθενοφόρο σκόπευε να αποδράσει από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης, μήνες προτού η σύντροφός του Πόλα Ρούπα βάλει μπροστά το σχέδιό της να τον παραλάβει με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές! Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη απόπειρα του αντάρτη πόλης απετράπη χάρη στις πληροφορίες που είχε η Αντιτρομοκρατική, αλλά και στην παρατηρητικότητα ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

ΑΠΟ

ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Εδώ και δύο μήνες, τα «αυτιά» και τα «μάτια» της Αντιτρομοκρατικής είχαν καταγράψει κινήσεις και πληροφορίες ότι ο Μαζιώτης σχεδίαζε θεαματική απόδραση. Γι' αυτό, οι αστυνομικοί έστειλαν επείγον σήμα στις Φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να είναι σε εγρήγορση και να τσεκάρουν όποια οχήματα σταθμεύουν κοντά στον μαντρότοιχο.

Είχε προηγηθεί ένα περίεργο περιστατικό, με ημιφορτηγό που μπήκε στο προαύλιο, δήθεν για να παραδώσει ένα δέμα το οποίο κανείς δεν είχε... παραγγείλει! Οι αστυνομικοί εκτίμησαν ότι το περιστατικό ήταν «πρόβα» πρόσβασης στο προαύλιο, και μάλιστα πετυχημένη - αφού κατάφερε να μπει ο οδηγός ενός άσχετου οχήματος, θα τα κατάφερνε πιο εύκολα ένα ασθενοφόρο.

Πλαστές πινακίδες

Λίγες ημέρες μετά, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος παρατήρησε ότι κοντά στην πύλη των γυναικείων φυλακών, όπου κρατείται ο Μαζιώτης, είχε σταθμεύσει ένα ασθενοφόρο με λογότυπο φίρμας ιδιωτικής κλινικής. Αμέσως ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική, δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας, και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι δεν αντιστοιχούσε σε κάποιο όχημα, επομένως ήταν πλαστός! Αμέσως έσπευσαν στον Κορυδαλλό, όμως το «ασθενοφόρο» είχε ήδη εξαφανιστεί.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ακόμα και το πώς επικοινωνούσε ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του για να οργανώσουν τη δεύτερη απόπειρα απόδρασης, αυτή τη φορά με ελικόπτερο. Εχουν πλέον στοχοποιήσει ένα συγκεκριμένο άτομο, γνωστό στους στενούς κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου, που επισκεπτόταν συχνά πυκνά τον κρατούμενο Μαζιώτη, με τον οποίο μάλιστα συνδέεται με στενή φιλία και κοινή πορεία. Το ερώτημα είναι με ποια ιδιότητα γινόταν δεκτός στο επισκεπτήριο, αφού δεν είναι συγγενής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα