Τρία χρόνια εδώ!

17:02 3/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤρία χρόνια εδώ!Πέμπτη, Μάρτιος 3, 2016 - 16:56

Η εκτίμηση του Γιάννη Μουζάλα που άφησε άφωνους όσους ήταν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Εμειναν... παγοκολόνα όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όταν άκουσαν τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να τους αποκαλύπτει ότι τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, στην

Ειδομένη, δεν θα ανοίξουν για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια!

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι η Ελλάδα από χώρα-ενδιάμεσος σταθμός (transit) θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων. «Κατά την άποψή μου το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό, παρά τις πιέσεις που έχουν δεχθεί τα Σκόπια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια».

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, πάντως, ο κ. Μουζάλας έσπευσε να ανασκευάσει. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο διευκρινίζει ότι κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε «ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας το πέρασμα στην Ειδομένη κλειστό.

Σε προσωρινές δομές

Ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης». Επιπλέον, διευκρίνισε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταβούν σε προσωρινές δομές, στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλους χώρους και τέλος θα μετεγκαθίστανται σε χώρες της Ε.Ε. ή θα επαναπροωθούνται.

Ο προκλητικός πρωθυπουργός της Σλοβακίας

«Χολή» βγάζουν εναντίον της Ελλάδας, με κάθε ευκαιρία, η Αυστρία και η «(αν)-ιερη συμμαχία» που έχει δημιουργήσει στα δυτικά Βαλκάνια. Πιστεύουν ότι έχουν βρει την ευκαιρία να κάνουν την Ελλάδα... κλοτσοσκούφι, λησμονώντας ότι βρέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με την ελληνική ψήφο. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας (ακόμα μίας χώρας του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού), χθες, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και παρέλαβε τη σκυτάλη ανθελληνισμού από τους Αυστριακούς και τους Σκοπιανούς.
Ο Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Hospodarske Noviny», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ενωσης»! Συνεχίζοντας, μάλιστα, σημείωσε απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hot spot, και αυτό θα λέγεται "Ελλάδα". Και θα είναι δική σου ευθύνη, γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα»!

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε προχωρήσει σε ακόμα έναν «γύρο» προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πραγματοποιεί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.». Και όλα αυτά, όταν ο Φίτσο επισκέφθηκε τη Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες με οδηγίες της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη την οποία οργάνωσε η πρώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα