Θα αφήσουν τον... θείο;

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘα αφήσουν τον... θείο;Πέμπτη, Ιούλιος 23, 2015 - 16:08

«Σαφάρι» ανεύρεσης των «χρυσών» αριθμών του Τζόκερ που κληρώνει αύριο σχεδόν 8.000.000 ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη στα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανά τη χώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Χιλιάδες Ελληνες ελπίζουν να τους χαμογελάσει η τύχη και σαν άλλοι πρωταγωνιστές στο μιούζικαλ «Βιολιστής στη στέγη» να... χορεύουν «Αν ήμουν πλούσιος» (Ιf Ι were a rich man)!

Το 14ο συνεχόμενο τζακ ποτ και το τεράστιο χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί

αποτελούν σοβαρό δέλεαρ για τους σταθερούς παίκτες της εβδομάδας, αλλά όχι μόνο. «Οσο πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης, βλέπουμε συνεχώς τον κόσμο να έρχεται και να παίζει όχι μόνο ένα, αλλά και παραπάνω δελτία» λέει στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης πρακτορείου στον Βύρωνα, Σόλων Ηλιάδης, ο οποίος είχε «δώσει» στο παρελθόν περισσότερα από 3.000.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό αντίστοιχης κλήρωσης.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Τζόκερ, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη θεά Τύχη, εμφανίζονται μάλλον προσγειωμένοι αυτή τη φορά! Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα δείχνει να τους περιορίζει ελαφρώς τα όνειρα, όχι όμως και το χιούμορ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παναγιώτης Τζώρτζης, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου: «Αν κερδίσω, θα τα δώσω στον Αλέξη Τσίπρα που τα έχει ανάγκη για να σώσει την Ελλάδα! Γιατί όλοι οι άλλοι πρόλαβαν να φάνε, εκτός από αυτόν που τα πληρώνει! Σοβαρά όμως, ο τζόγος είναι φτώχεια. Κάθε φορά που έχει κλήρωση, υπάρχουν ουρές από κόσμο που περιμένουν με την ελπίδα... Δεν χρειάζεται να κερδίσεις πολλά. Και τα λίγα καλά είναι. Η δουλειά είναι αυτή που θα σε βοηθήσει πραγματικά».

Ο Βασίλης Τσεκούρας λέει ότι αν είναι εκείνος ο τυχερός της Πέμπτης, σίγουρα δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ξανά. Αυτό είναι που τον «πονά» περισσότερο, καθώς είναι άνεργος εδώ και καιρό και ζει με την ελπίδα της επαναπρόσληψης την οποία, όπως λέει, κάποιοι του υποσχέθηκαν: «Ευτυχώς, προς το παρόν, δεν χρωστάω πουθενά. Ομως, και να κερδίσω τα χρήματα, θα μπορέσω να τα πάρω με όλα αυτά που γίνονται;». Την ίδια απορία έχει και ο ιδιοκτήτης εταιρίας αυτόματων πωλητών Γιάννης Τυμπανίδης: «Πάντως, επειδή έχω αναρωτηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν τι θα έκανα αν "έπεφταν" στα χέρια μου τόσα χρήματα, η απάντηση είναι ότι θα έδινα τουλάχιστον τα μισά σε συνανθρώπους μας οι οποίοι πραγματικά υποφέρουν και ό,τι περίσσευε, θα τα ξόδευα στα ταξίδια που λατρεύω».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του συνταξιούχου Γεράσιμου Λιβιτσιάνου από τη Λευκάδα, ο οποίος, αν και σχεδόν απορρίπτει το ενδεχόμενο να κερδίσει (!), οι πρώτοι τους οποίους θα βοηθούσε αν είχε τόσα χρήματα, όπως αναφέρει, θα ήταν οι άνθρωποι που ξέρει ότι έχουν ανάγκη και φυσικά πρώτα την οικογένειά του.

Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Μητρογιάννης σκέφτεται πάντως πιο πρακτικά, λαμβάνοντας και εκείνος, φυσικά, υπόψη τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές: «Θα βάλω τα κέρδη σε μια τράπεζα για να τοκίζονται και αργότερα, δίχως άγχος και όταν θα υπάρξει ξανά η άνεση, θα τα μεταφέρω -καλού κακού- στο εξωτερικό»!

Keywords
Τυχαία Θέματα