Τα βάρη δεν επηρεάζουν το ύψος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖfitnessΤα βάρη δεν επηρεάζουν το ύψος!Παρασκευή, Νοέμβριος 6, 2015 - 16:49

Μύθος η άποψη ότι οι έφηβοι που σηκώνουν πολλά κιλά θα μείνουν κοντοί!

Η άποψη ότι οι έφηβοι δεν πρέπει να κάνουν βάρη γιατί θα μείνουν κοντοί δεν έχει καμία επιστημονική εξήγηση και μάλλον συμβαίνει το αντίθετο!
Πηγάζει από το γεγονός ότι η πλειονότητα των αρσιβαριστών είναι κοντή. Στην άρση βαρών ξεχωρίζουν οι κοντύτεροι αθλητές από τους ψηλότερους. Ο λόγος είναι ότι ένας κοντύτερος αθλητής επειδή θα κάνει μικρότερο διάνυσμα κίνησης, θα παράξει μικρότερο έργο και έτσι μπορεί να σηκώσει περισσότερα κιλά.

Εφόσον,

λοιπόν, ακόμη έως σήμερα βραβεύουμε μόνο το φορτίο που θα σηκωθεί, χωρίς να προσμετράμε την απόσταση που θα διανύσουμε, είναι λογικό οι κοντύτεροι αρσιβαρίστες να έχουν πλεονέκτημα.

Τα μεγέθη

Οταν κάποια στιγμή ίσως εφαρμοστεί όλος ο κανόνας της φυσικής που μας δίνει το έργο, τότε θα δούμε στην αθλητική σκηνή όλα τα μεγέθη αρσιβαριστών.
Επιπλέον, στην ιατρική φυσική αναφέρεται πως τα οστά μας αποτελούνται από υδροξυαπατίτη, το ασβέστιο που λέμε στην καθημερινή ζωή. Ο υδροξυαπατίτης είναι πιεζοηλεκτρικό υλικό, το οποίο παράγει ρεύμα, εάν του εφαρμόσουμε μηχανική πίεση (φορτίο).

Το ρεύμα που παράγει είναι ανάλογο της μηχανικής πίεσης που δέχεται και ελέγχει και προάγει την αύξηση του οστού.
Βλέπουμε, λοιπόν, πως τα βάρη μάς προσφέρουν αναπτυξιογόνο ερέθισμα και όχι απλώς επιτρέπονται, αλλά και επιβάλλονται.
Επιβάλλονται δε περισσότερο στους ηλικιωμένους και ειδικά στις γυναίκες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.



Keywords
Τυχαία Θέματα