Αγρια επίθεση στον Κουμουτσάκο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρια επίθεση στον ΚουμουτσάκοΠαρασκευή, Νοέμβριος 6, 2015 - 16:41

Η Ασφάλεια εξετάζει φωτογραφίες και βίντεο για να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τους δράστες

Κατεπείγουσα έρευνα πραγματοποιεί από χθες το απόγευμα η Κρατική Ασφάλεια για τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία, τα οποία συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας ποντιακών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ, όπου φαίνονται πεντακάθαρα

τα πρόσωπα των ανθρώπων που ξυλοκοπούσαν τόσο τον βουλευτή όσο και τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κουμουτσάκος κατέβηκε από το περιστύλιο της Βουλής για να πάρει μέρος στην πορεία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις των Ποντίων, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία.

Προπηλακισμοί και ύβρεις

Οταν πλησίασε στην πορεία δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις, ενώ (όπως είπε ο ίδιος) άτομα που βρίσκονταν στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής και ήταν δίπλα στον βουλευτή του κόμματος Αντώνη Γρέγο άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία προσπαθούσε να τον απομακρύνει.

Μετά την καταγγελία Κουμουτσάκου οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας έχουν επικεντρωθεί στους επιβάτες πέντε πούλμαν που είχαν έλθει από το Μενίδι και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετέφεραν πρόσωπα που θα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας των Ποντίων μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση των αστυνομικών των ΜΑΤ, καθώς όχι μόνο δεν προέβησαν σε συλλήψεις, παρόλο που ο βουλευτής γρονθοκοπούνταν δίπλα τους, αλλά και ορισμένοι από αυτούς δεν αντέδρασαν ούτε όταν δέχτηκαν κι οι ίδιοι επιθέσεις! Μόνο όταν πια η κατάσταση εκτραχύνθηκε, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της διερευνούν το περιστατικό και προσπαθούν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Και επισημαίνει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα, με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».



Keywords
Τυχαία Θέματα