Τα κανάλια «χορεύουν» στον ρυθμό των remake

TV GOSSIPΤα κανάλια «χορεύουν» στον ρυθμό των remakeΤετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019 - 18:28

❱❱ Σκάι και ΑΝΤ1 ετοιμάζουν νέους κύκλους επεισοδίων σε παλιές σειρές που αγαπήθηκαν από τους τηλεθεατές

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η τηλεοπτική μόδα θέλει... remake! Σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί βγάζουν από τα συρτάρια τους παλιές αγαπημένες σειρές, τις προσαρμόζουν στα σημερινά δεδομένα και ετοιμάζουν νέους κύκλους επεισοδίων για τη

σεζόν 2019-2020.

Ετσι, μετά τον Λάκη Λαζόπουλο που έβαλε τη σφραγίδα του στο sequel των «Δέκα μικρών Μήτσων», δημιουργώντας πέντε σπέσιαλ επεισόδια στον ΑΝΤ1, και το «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς», που επιστρέφει οσονούπω στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, σειρά θα πάρουν και πολλά άλλα παλιά σίριαλ.
Οπως μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή, οι ιθύνοντες του Σκάι σκοπεύουν να βάλουν για λίγο στην άκρη τα realities, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στην ελληνική μυθοπλασία από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε σειρές ετοιμάζονται ήδη στο κανάλι του Φαλήρου. Οι τέσσερις από αυτές έρχονται με... φόρα από το παρελθόν. Πρόκειται για το «Κόκκινο δωμάτιο», τους «Αυθαίρετους», το «Λόγω τιμής» και την «Πολυκατοικία».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήρθε σε συμφωνία με τον Σκάι προκειμένου να «ανοίξει» ξανά το «Κόκκινο δωμάτιο», που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περίοδο 2005-2008 στο Mega, παρουσιάζοντας καθημερινές και ασυνήθιστες καταστάσεις με απροσδόκητες ανατροπές, σασπένς και γέλια που λαμβάνουν χώρα σε ένα ξενοδοχείο. Πέρα από τον Αλέξανδρο στη ρεσεψιόν, σίγουρη θεωρείται και η παρουσία της Βασιλικής Ανδρίτσου στον ρόλο της αρχικαμαριέρας Μάρως. Την παραγωγή των νέων αυτοτελών επεισοδίων έχει αναλάβει η Αννα Λεμπέση. Αλλη μια θρυλική σειρά του Mega, που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στον Σκάι για δυνατό comeback με νέο κύκλο επεισοδίων, είναι «Οι Αυθαίρετοι», που αποτέλεσαν την πρώτη επιτυχημένη κωμική παραγωγή του σταθμού τη σεζόν 1989-1990.

Στις συζητήσεις που γίνονται θεωρείται πολύ θετικό το γεγονός ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν και να πρωταγωνιστήσουν εκ νέου σχεδόν όλοι οι βασικοί συντελεστές, μεταξύ αυτών οι Χρήστος Βαλαβανίδης, Βάσια Τριφύλλη, Δημήτρης Πουλικάκος και Νατάσα Τσαγκαρισιάνου, 30 χρόνια μετά. Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει, όμως, και για τον νέο κύκλο του «Λόγω τιμής», που θα αρχίσει να γυρίζεται τον επόμενο μήνα. Η εμβληματική σειρά, που αγαπήθηκε όσο λίγες από το τηλεοπτικό κοινό τη δεκαετία του 1990, θα έχει και πάλι την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου στο σενάριο, του Λάμπη Ζαρουτιάδη στη σκηνοθεσία και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών: Αλκις Κούρκουλος, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, Βίκυ Βολιώτη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δημήτρης Αλεξανδρής και Αγγελική Δημητρακοπούλου.

Συζητήσεις

Για τον Σκάι, τέλος, μεγάλο στοίχημα θεωρείται και η επαναφορά της «Πολυκατοικίας», που προβλήθηκε με επιτυχία στο Mega από το 2008 έως το 2011. Στην προκειμένη περίπτωση, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς τα στελέχη του καναλιού επιθυμούν μια νέα βερσιόν της εν λόγω σειράς με άλλους πρωταγωνιστές. Μιλάμε, εξάλλου, για πολυπληθές καστ και θα ήταν αδύνατον να συγκεντρωθούν ξανά όλοι αυτοί που έπαιζαν στο αγαπημένο σίριαλ του Mega πριν από μια δεκαετία. Στον ρυθμό των remake έχει μπει και ο ΑΝΤ1, όπου, εκτός από τον νέο κύκλο του «Καφέ της Χαράς» που θα δούμε την επόμενη σεζόν, είναι πιθανό να επιστρέψει και το σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά», με τους παλιούς ήρωες φαντάρους να είναι πλέον μόνιμοι στον Ελληνικό Στρατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα