Μυστικά του καρκίνου στα σαγόνια του λευκού καρχαρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜυστικά του καρκίνου στα σαγόνια του λευκού καρχαρίαΤετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019 - 18:04

❱❱ Χρήσιμα μυστικά κατά του καρκίνου κρύβουν τα σαγόνια του μεγάλου λευκού καρχαρία, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη κατά την οποία αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμά του

Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Πορτογαλία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό

της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι ορισμένες μεταλλάξεις στο DNA του καρχαρία τού επιτρέπουν να κάνει εκπληκτικά γρήγορη αποκατάσταση των τραυμάτων του, χάρη στην άμεση πήξη του αίματός του, καθώς και να προστατεύεται από τον καρκίνο χάρη στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών στο DNA του.

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, τα πολύ μεγαλόσωμα ζώα δεν παθαίνουν καρκίνο συχνότερα από τους ανθρώπους, επειδή έχουν αναπτύξει στην πορεία της εξέλιξης ανώτερες αμυντικές και αντικαρκινικές ικανότητες, κάτι που διαπιστώνεται ιδιαίτερα στον μεγάλο λευκό καρχαρία.

Η αλληλουχία του γονιδιώματός του αποκάλυψε το τεράστιο μέγεθός του, το οποίο είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το ανθρώπινο γονιδίωμα. Διαθέτει επίσης πληθώρα γενετικών μεταλλάξεων, οι οποίες πιθανώς εξηγούν τη μεγάλη εξελικτική επιτυχία και τη μακροζωία του μεγάλου λευκού καρχαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα