Σόλο στον μήνα του μέλιτος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣόλο στον μήνα του μέλιτος! Δευτέρα, Μάρτιος 18, 2019 - 19:20

❱❱ Νιόπαντροι σε παράκρουση! Η νέα μόδα επιτάσσει να πηγαίνουν χωριστά διακοπές μετά τον γάμο τους

«Πιο καλή η μοναξιά» λέει το τραγούδι. «Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα» λέει ο θυμόσοφος λαός. Ετσι, και η νέα τάση στο μεταγαμήλιο ταξίδι είναι μεν μήνας του μέλιτος, αλλά όχι για δυο.

Το honeymoon γίνεται όλο πιο συχνά πια solomoon ή unimoon, αφού τα νέα

ζευγάρια επιλέγουν να ταξιδεύσουν κατά μόνας -κυρίως- για να μη χρειάζεται να συμβιβάσουν ασυμβίβαστες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ηδη υπάρχουν σχεδόν 1.500 δημοσιεύσεις με το hashtag #solomoon στο Instagram αλλά και ζευγάρια έτοιμα να μιλήσουν ανοιχτά γι' αυτήν την επιλογή τους.

«Κανείς από τους δυο μας δεν ήθελε να είναι εκεί που ήθελε ο άλλος» δήλωσε πρόσφατα στους «New York Times» η 37χρονη Ιρέν Ο' Μπράιεν από το Δουβλίνο εξηγώντας για το solomoon που έκανε το 2016, αφού παντρεύτηκε τον Μελ Μακλέιν. Η Ιρέν, στιλίστρια και συγγραφέας, ήθελε να επισκεφτεί μια φίλη της και να δει τα αξιοθέατα του Τορόντο. Ο λάτρης του ποδοσφαίρου σύζυγός της ήθελες να πάει στη Γαλλία με φίλους του για να δει το Euro. Αυτό και έκαναν.

Πρακτικό μεν, προβληματικό δε, λένε οι ειδικοί. Η Χέλεν Φίσερ του Kinsey Institute σημειώνει ότι ο γάμος είναι περίοδος μεγάλης αλλαγής στη ζωή δύο ανθρώπων και ο μήνας του μέλιτος βοηθάει να γίνει αυτή η μετάβαση, ενεργοποιώντας τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον συναισθηματικό δέσιμο και τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα