«Σείστηκε» το Ηρώδειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ τραγουδιστής Ντέιβ Γκρολ κινήθηκε αρκετές φορές στα όρια της ασέβειας προς τον χώρο«Σείστηκε» το ΗρώδειοΤετάρτη, Ιούλιος 12, 2017 - 13:23

Από τη
ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

«Εχουμε κάνει πολλά τρελά πράγματα στην καριέρα μας, αυτό ίσως είναι το πιο τρελό!». Με αυτόν τον τρόπο «υποδέχθηκε» προχθές τους περίπου 5.000 θαυμαστές του, που κατέκλυσαν το Ηρώδειο, ο frontman των Foo Fighters Ντέιβ Γκρολ. Το δημοφιλές αμερικανικό

συγκρότημα βρέθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αμερικανικής σειράς «Landmarks Live in Concert», που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο PBS στην Αμερική, με παρουσιαστή τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers Τσαντ Σμιθ, και, φυσικά, η αδημονία του κοινού ήταν μεγάλη.

Οι αμερικανικές προδιαγραφές του σόου, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε για να προβληθεί σε όλο τον πλανήτη, φάνηκαν, αν μη τι άλλο, από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Το Ηρώδειο είχε μετατραπεί σε φρούριο, ενώ στις εισόδους του είχαν στηθεί ειδικά μηχανήματα για να σκανάρουν τις τσάντες των θεατών. Βέβαια, αν και το σόου είχε αμερικανική υπογραφή, δεν έλειψαν οι μεγάλες ουρές. Μέχρι και μισή ώρα πριν από την έναρξη του live η ουρά έφτανε στο μετρό της Ακρόπολης, με αρκετούς να δυσανασχετούν.

εικοσάλεπτη καθυστέρηση

Η μπάντα βγήκε στη σκηνή με εικοσάλεπτη καθυστέρηση και έναν ιδιαίτερα επικοινωνιακό Γκρολ, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη λέξη «fuck» σχεδόν σε κάθε φράση του, αποδεικνύοντας πως μάλλον δεν είχε συνειδητοποιήσει πως το Ηρώδειο είναι για τους Ελληνες ένας χώρος μεγάλης συμβολικής αξίας.

Ποιοι όμως βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν την μπάντα; Η Αννα Βίσση με ροκ outfit, η Αννα Δρούζα με ένα παράταιρο σύνολο, που μάλλον παρέπεμπε σε συναυλία κλασικής μουσικής, αλλά και η Εβελίνα Παπούλια με την κόρη της.

Από τις πιο ωραίες στιγμές της προχθεσινής συναυλίας (που κράτησε δυόμισι ώρες) ήταν, αν μη τι άλλο, το... δώρο που έλαβε ένας Κύπριος φαν, ο οποίος ταξίδεψε από το νησί της Αφροδίτης για τη βραδιά. Ο νεαρός, κρατώντας μια χάρτινη επιγραφή, η οποία απευθυνόταν στον ντράμερ της μπάντας Τέιλορ Χόκινς, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του. «Τέιλορ, ταξίδεψα από την Κύπρο μόνο και μόνο για τις μπαγκέτες σου» έλεγε. Τελειώνοντας το live, ο ντράμερ τού τις εκσφενδόνισε από τη σκηνή, κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί.

Το... ρέψιμο και η μικρή τυμπανίστρια

Στα ευτράπελα της βραδιάς; Το... ρέψιμο του 48χρονου Γκρολ, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο διέκοψε τις επευφημίες του κοινού, προκαλώντας αμηχανία. «Μην το πάρετε στραβά. Δεν είναι σημάδι ασέβειας» είπε σοκάροντας κάποιους από τους παρευρισκομένους. Λίγο πρωτύτερα είχε ανεβάσει στη σκηνή την 8χρονη κόρη του, Χάρπερ, για να παίξει ντραμς! Η μικρή, η οποία διαθέτει το ταλέντο του πατέρα της στη μουσική, έπαιξε το «We will rock you» των Queen, ενώ η υπόλοιπη μπάντα τη συνόδευε. «Είσαι το πιο θαρραλέο κοριτσάκι που έχω γνωρίσει» της είπε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα