Σε χέρια Ελληνα μπισκότο από τον «Τιτανικό»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣε χέρια Ελληνα μπισκότο από τον «Τιτανικό»Τρίτη, Οκτώβριος 27, 2015 - 13:49

Το ακριβότερο μπισκότο του κόσμου κοστίζει περίπου 21.000 ευρώ και ιδιοκτήτης του είναι Ελληνας. Δεν είναι βεβαίως κατασκευασμένο από χρυσό για να έχει αυτήν την τιμή, είναι όμως τόσο παλιό ώστε βγήκε σε δημοπρασία, και ο συλλέκτης, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, πλειοδότησε με το παραπάνω ποσό και τώρα έχει στη συλλογή του το μοναδικό ίσως κρακεράκι που διασώθηκε από το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών, απ’ όπου είπαν πως ο πλειοδότης

ζήτησε μετ’ επιτάσεως να μη δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Το μπισκοτάκι, που βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Henry Aldridge & Son μαζί με άλλα αντικείμενα από τον «Τιτανικό», έπιασε τιμή πολύ υψηλότερη του αναμενομένου, καθώς οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα πουλιόταν μεταξύ 11.000 και 14.000 ευρώ. Ο Αντριου Ολντριτζ του οίκου δημοπρασιών σημείωσε πως πρόκειται για το πιο πολύτιμο μπισκότο στον κόσμο. «Δεν ξέρουμε από ποια σωσίβια λέμβο προέρχεται, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξη άλλων τέτοιων μπισκότων» είπε ο Ολντριτζ.

Να σημειωθεί εδώ ότι το κρακεράκι δεν είναι από εκείνα που σερβίρονταν στην τραπεζαρία του πλοίου. Είναι από εκείνα που περιέχονταν στα survive kits, δηλαδή στα κουτιά επιβίωσης, με τα οποία ήταν εξοπλισμένες οι σωσίβιες λέμβοι του «Τιτανικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα