Προσφυγή Μάκη στον Αρειο Πάγο

14:37 9/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠροσφυγή Μάκη στον Αρειο ΠάγοΠέμπτη, Ιούνιος 9, 2016 - 14:37

Με αναφορά 29 σελίδων, που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Νίκου Διαλυνά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη (η οποία αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης στις 30 Ιουνίου) και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ζητά να χυθεί άπλετο φως στη συνομιλία που αποκάλυψε μεταξύ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου, στην οποία γίνεται αναφορά στο όνομα του πρωθυπουργού

Αλέξη Τσίπρα.

Ο δημοσιογράφος ζητά να κληθούν να καταθέσουν στις εισαγγελικές Αρχές τόσο ο ίδιος όσο και οι κ. Μαρινάκης και Καραμήτσος αλλά και ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στην επίμαχη συνομιλία (τον Ιούλιο του 2012, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς), οι δύο πρώτοι συζητούν για... βιβλία εμπλέκοντας το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται αξιόποινη συμπεριφορά.

Η συζήτηση αφορά αρχικά 30 βιβλία, ωστόσο στη συνέχεια ο συνεκδότης του «Πρώτου Θέματος» λέει στον εφοπλιστή ότι η υπόθεση θα έχει μια ροή μέσω του φίλου «γιατρού», κάνοντας λόγο για «30, 40, 50 βιβλία». Την ορολογία «βιβλία» είχε χρησιμοποιήσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όταν ανακοίνωσε την καταγγελία που έκανε εις βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για υπόθεση δωροληψίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας οι εμπλεκόμενοι υποστήριξαν ότι δεν κρύβεται κάτι ύποπτο.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επικαλείται την προχθεσινή τοποθέτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τονίζει ότι από αυτή συνομολογείται ότι η κασέτα ήταν σε γνώση των Αρχών. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έθεσε ερωτήματα για την επίμαχη συνομιλία επισημαίνοντας ότι «βλέπει να στήνεται μια σκευωρία».

Τόνισε ότι «εμφανίζονται ξαφνικά κασέτες που εδώ και τρία χρόνια ήταν σε γνώση των Αρχών και έχουν αξιολογηθεί» και επισήμανε ότι η αναφορά σε «βιβλία» δεν σημαίνει ότι πρόκειται για εκατομμύρια. Στην πολυσέλιδη αναφορά του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ζητά να διευκρινιστεί εάν η επίμαχη συνομιλία που έχει καταγραφεί νόμιμα από την ΕΥΠ έχει αξιολογηθεί από τις δικαστικές Αρχές, αν έγινε έρευνα για τον «γιατρό», εάν κλήθηκαν οι συνομιλούντες να παράσχουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και, επίσης, ποιος είχε εις χείρας του επί τρία χρόνια την κασέτα της ΕΥΠ και με ποιον νόμιμο τρόπο την αξιολόγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα