Που χάθηκε ο Θεόφιλος Βανδώρος

16:22 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΟ ροκ εργένης που αφιερώθηκε στις θεατρικές παραστάσειςΠου χάθηκε ο Θεόφιλος ΒανδώροςΤετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 16:20

►Το γκρουπ στα 90s, οι εμφανίσεις σε clubs και ο ρόλος-σταθμός στο «Τμήμα Ηθών»
►Η «απόδρασή» του στην Αυστραλία και η σχέση που είχε άδοξο τέλος

Μηχανόβιος, ροκάς, ασυμβίβαστος και γόης. Τόσο στα νιάτα του, με σήμα κατατεθέν τη μακριά κοτσίδα, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε στην σειρά «Τμήμα Ηθών», από όπου έγινε ευρύτερα γνωστός, αλλά και σήμερα, που άλλαξε λουκ, αποχωρίστηκε την κόμη του, αφήνοντας τα

γκρίζα μαλλιά να του προσδώσουν ωριμότητα, μυστήριο και ηρεμία πνεύματος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

O Θεόφιλος Βανδώρος, γιος του σημαντικού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, μεγάλωσε στην άλλοτε καλλιτεχνική γειτονιά της οδού Αγίου Μελετίου και Πατησίων, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και η μητέρα του Αγγελική ήταν χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου. Στη σχολή χορού που διατηρούσε, μία από τις μαθήτριές της ήταν η μικρή -τότε- Μαρία Μπεκατώρου.

Ο πρωταγωνιστής και η αδελφή του Μαίρη μεγάλωσαν σε μια οικογένεια με αρχές, αγάπη για τη ζωή, την ελευθερία και τις τέχνες, κι έτσι εκείνος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και η αδελφούλα του έγινε χορεύτρια-χορογράφος, όπως η elegant μητέρα της, που έφυγε από τη ζωή το 2001. «Ποτέ δεν ξέχασα τη συμβουλή του πατέρα μου: "Αντε, παιδί μου, προχώρα. Να γίνεις καλύτερος από εμένα" μου είχε πει» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο 56χρονος πρωταγωνιστής, που συνεργάζεται κατά καιρούς μαζί του στο θεατρικό σανίδι. «Πέρυσι χρειάστηκε να τον αντικαταστήσω για λίγες ημέρες στην παράσταση "Οίκος Ευγηρίας", στο θέατρο Ορφέας, επειδή πονούσε το γόνατό του. Το έκανα κι αυτό!» λέει και γελάει.

Τη δεκαετία του '90, ο ηθοποιός δημιούργησε ένα ροκ γκρουπάκι, με εμφανίσεις σε γνωστά κλαμπ της Αθήνας. Η τρέλα με το τραγούδι κράτησε αρκετά χρόνια, παράλληλα με την υποκριτική, ταλέντο που κληρονόμησε επίσης από τον μπαμπά του, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα του 1956. Παραμένει εργένης, αλλά με όνειρα για οικογένεια.

Η προοπτική γάμου

«Αν τύχει, δεν θα πω όχι σε έναν γάμο» σχολιάζει με ειλικρίνεια. Τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του ήταν πριν από 12 χρόνια, το 2004, στη σειρά «S1ngles», και, όπως λέει, δεν βιάζεται να επιστρέψει στα στούντιο, αν είναι να μην πληρώνεται! Στο θέατρο, όμως, αποθεώνεται κάθε σεζόν από κοινό και κριτικούς. Πέρυσι υποδύθηκε τον Ιωνα Δραγούμη στο έργο «Πηνελόπη Δέλτα», που γέμιζε ασφυκτικά το Ορφέας κι έτσι θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σεζόν, με τον πρωταγωνιστή να εμφανίζεται και σε μια δεύτερη παράσταση, κωμική αυτή τη φορά, τον τίτλο της οποίας θα ανακοινώσει σύντομα.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος πήγε δημοτικό στο ελληνοϊταλικό σχολείο Casa d' Italia και αργότερα φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Παράλληλα με τα μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, σπούδασε Ψυχολογία - Κοινωνιολογία στο DEREE College. Υστερα έφυγε για το Παρίσι. Φοίτησε στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες και μέντοράς του ήταν ο φιλόσοφος και συγγραφέας Κορνήλιος Καστοριάδης. Στο διάστημα εκείνης της δεκαετίας, όπου παρέμεινε στη Γαλλία, παρακολούθησε και μαθήματα υποκριτικής στο στούντιο του Ανδρέα Βουτσινά «Atelier du theatre des cinquante».

Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, έκανε την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του το 1989, στην κωμική σειρά «Στο camping», και ακολούθησαν το «Μια απίθανη γιαγιά», με πρωταγωνιστές τη Μάρω Κοντού και τον πατέρα του, οι «Δύο ορφανές» και «Δεν είμαστε καλά». Ωστόσο, αυτός που ανέδειξε το ταλέντο και τη γοητεία του ήταν ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος τον έκανε πρωταγωνιστή αρχικά στο «Φάκελος Αμαζών» (1991) και την επομένη χρονιά στην αστυνομική σειρά «Τμήμα Ηθών». Ο ρόλος του αστυνομικού, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο πανελλήνιο, ταίριαζε γάντι στον Θεόφιλο Βανδώρο και ο γυναικείος πληθυσμός παραληρούσε για τον τηλεοπτικό «Παύλο», ο οποίος ανταγωνιζόταν σε γοητεία με τον επίσης νεοεμφανιζόμενο Απόστολο Γκλέτσο.

Ακολούθησαν τα σίριαλ «Οι μεν και οι δεν», «Τολμηρές ιστορίες», «Δρόμοι της πόλης», «Φρούτα εποχής», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες», «Σύνορα αγάπης», «Αγιο είχαμε», οι βιντεοταινίες «Ναρκωτικά στα θρανία» και «Φάκελος πορνεία», ενώ συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιώργο Κορδέλλα και Βασίλη Κατσικονούρη.

Πρωταγωνιστής

Θεατρικά είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλά κλασικά έργα αρχαίων συγγραφέων, αλλά και σε παραστάσεις του νεοελληνικού θεάτρου, όπως το «Ωχ τα νεφρά μου», «Λεπτή γραμμή», «Εμένα φοβάμαι», «Στέλλα Βιολάντη». Παρότι δεν έμεινε άνεργος ούτε για μια σεζόν και παρόλο που έβγαλε αρκετά χρήματα, δεν του έμειναν πολλά με την κρίση, αφού ένα μεγάλο μέρος τους διατέθηκε για τις πληρωμές των πιστωτικών καρτών του.

Το 2010 ο ηθοποιός μετακόμισε στην Αυστραλία, με όνειρα για μια νέα καριέρα. Ξεκίνησε πουλώντας αθλητικές φόρμες, μέχρι να προσαρμοστεί στη μακρινή ήπειρο, και κατόπιν βρήκε τον δρόμο του ως καθηγητής υποκριτικής σε ομογενείς αλλά και Αυστραλούς. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι που τα βέλη του έρωτα τον χτύπησαν βαθιά στην καρδιά. «Ερωτεύτηκα πολύ μια Αυστραλέζα και αποφάσισα να την παντρευτώ. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα συνεννόησης, γιατί μιλάω άνετα τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Λίγο πριν από τον γάμο, όμως, όλα διαλύθηκαν κι έτσι γύρισα στην Ελλάδα. Παρόλο που ξεκίνησα εκεί μια νέα ζωή με υψηλές οικονομικές αποδοχές, δεν με χωρούσε ο τόπος, κυρίως συναισθηματικά, μετά το άδοξο τέλος της σχέσης μου» εξομολογήθηκε ο Θεόφιλος Βανδώρος, που, παρά το γεγονός ότι κρατά την προσωπική ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μάλλον είναι άστατη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την προκλητική δήλωσή του ότι έχει κάνει σεξ με όσα άτομα χωράνε σε ένα δωμάτιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα