Ιβάν Σαββίδης: Τοποθέτησε τον σταυρό στον ιερό ναό που έχτισε στο Αγιον Ορος

14:38 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΙβάν Σαββίδης: Τοποθέτησε τον σταυρό στον ιερό ναό που έχτισε στο Αγιον ΟροςΤετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 14:38

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης ολοκλήρωσε ο Ιβάν Σαββίδης το έργο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στο Αγιο Ορος. Ο ομογενής επιχειρηματίας τοποθέτησε χθες τον Σταυρό στον τρούλο της Εκκλησίας του Ιερού Κελιού Αγίου Γεωργίου Σκουρταίων, που ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την ανέγερσή της και τη θεμελίωσε το 2011.

Ο

ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφτασε μαζί με τους δύο γιους του Νίκο και Γιώργο στο Περιβόλι της Παναγιάς, όπου είχε ξεκινήσει η ιστορία το 2007. Τότε είχε πάει να προσκυνήσει στο κελί όπου εκοιμήθη ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και στην εκκλησία που είχε χτιστεί το 1970 στη μνήμη του. Ομως, ο ναός είχε κατασκευαστεί με θαλασσινή άμμο και αργότερα κρίθηκε ακατάλληλος.

Ετσι, γκρεμίστηκε και ο Σαββίδης δεσμεύτηκε να αναλάβει τη χρηματοδότηση της νέας εκκλησίας. Πράγματι, τα θεμέλια του νέου ναού μπήκαν στις 14 Ιουλίου 2011 και ο ομογενής επιχειρηματίας έβαλε τον θεμέλιο λίθο, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η ανέγερση της εκκλησίας ολοκληρώθηκε και μετά πέντε χρόνια η οικογένεια Σαββίδη βίωσε την ιδιαίτερη στιγμή να βρεθεί στην κορυφή του τρούλου της για να τοποθετήσει τον σταυρό!

Οπως είπε ο Ιβάν Σαββίδης, το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έχει χρηματοδοτήσει ακόμη την ανακαίνιση ενός παλαιού ορθόδοξου ναού στο Ροστόφ της Ρωσίας, ενώ βοηθά ένα γυναικείο μοναστήρι και συνεισφέρει οικονομικά στην ανέγερση ακόμη ενός ναού στην Αθήνα.

Keywords
Αναζητήσεις
σαββιδης ιβαν kinito
Τυχαία Θέματα