Βεβήλωσαν ναό γράφοντας σατανιστικά συνθήματα

16:11 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒεβήλωσαν ναό γράφοντας σατανιστικά συνθήματαΤετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 16:11

Με σατανιστικά συνθήματα υπέρ των καταλήψεων βεβήλωσαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας άγνωστοι ιερόσυλοι, που φαίνεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο! Οι δράστες έγραψαν με σπρέι στον εξωτερικό τοίχο της εκκλησίας ακόμη και αφιερώσεις αγάπης στον... Εωσφόρο, σε ένδειξη αντίδρασης στην πρόσφατη εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

Τη βεβήλωση διαπίστωσε

το επόμενο πρωί ο ιερέας του ναού, όταν πήγε για την πρωινή λειτουργία. «Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις», «Satan I love you» και «666» ήταν τα συνθήματα που διάβασε εμβρόντητος ο παπάς, ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν και οι πιστοί που βρέθηκαν στο σημείο. Πάντως τα συνθήματα δεν έμειναν για πολύ πάνω στους τοίχους, καθώς οι υπεύθυνοι προχώρησαν αμέσως στην αποκατάσταση των ζημιών.



«Απάντηση» στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης ήταν και η απόπειρα εμπρησμού με γκαζάκια -ευτυχώς δεν εξερράγησαν- τη Δευτέρα στον ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Ηράκλειο. Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού ανέλαβε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο ίντερνετ. «Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε. σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων» υποστηρίζουν οι συντάκτες του κειμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα