Πωλίνα: Η πρώτη φορά που βγήκα στο κοινό ήταν με σπρωξιά!

SHOWBIZΠωλίνα: Η πρώτη φορά που βγήκα στο κοινό ήταν με σπρωξιά!Σάββατο, Ιούνιος 30, 2018 - 15:00

❱❱ Η Πωλίνα, τo πολυβραβευμένο pop idol των 80s, κάνει flashback στην πλούσια καριέρα της και αναπολεί τις «Τρέλες στις Σεϊχέλες»
❱❱ Το ταλέντο στη ζωγραφική, τα γέλια με τον Μαρίνο και ο σάλος όταν έμεινε έγκυος από άλλον, ενώ ήταν παντρεμένη με τον Μεγακλή Βιντιάδη

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ποια να συγκριθεί μαζί της; Η Πωλίνα, κατά κόσμον Παυλίνα-Παρασκευή

Μισαηλίδου, είναι μια γυναίκα-μύθος, ένα pop idol της δεκαετίας του ’80, διαχρονική, με τρεις γενιές Ελλήνων fans να την αποθεώνουν σε κάθε live εμφάνισή της.

Η μόνη που θα μπορούσε να τη συναγωνιστεί είναι η Ιταλίδα Ραφαέλα Καρά, η οποία σάρωνε την ίδια εποχή στη γειτονική χώρα, αλλά μόνο η Πωλίνα μάς έστειλε όλους για... τρέλες στις Σεϊχέλες! Απίθανη προσωπικότητα, με χαρακτήρα «σπαθί», καταπληκτική showwoman, πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, ταλαντούχα ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Στη συνάντησή μας για τη συνέντευξη ένιωσα ότι απέναντί μου είχα μια ζωηρή έφηβη με έντονο πάθος για ζωή, έξτρα αυτοπεποίθηση, πηγαίο χιούμορ και διάθεση να μιλήσει για τη διαδρομή ενός αστεριού που λάμπει δυνατά μέχρι σήμερα.

Βέρα Αθηναία;

Γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη και μεγάλωσα εκεί, τελειώνοντας την Ευαγγελική Σχολή, ένα πολύ δύσκολο και αυστηρό σχολείο. Ο πατέρας μου ήταν πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας, όταν δεν ήταν... μέσα για τα αριστερά φρονήματά του. Η μητέρα μου ήταν μια ηρωίδα Σαντορινιά, που μας φρόντιζε μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Μοναχοπαίδι;

Ναι, αλλά μεγαλωμένη περισσότερο σαν αγόρι λόγω του πατέρα μου (γέλια). Παρά τις δυσκολίες της εποχής λόγω χούντας, έζησα πολύ όμορφα χρόνια δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους και κάνοντας τρελά όνειρα για καριέρα αρχαιολόγου.

Αλλά δεν γίνατε!

Εμειναν όνειρα, γιατί, ενώ είχα ταλέντο στη ζωγραφική, η νοοτροπία της εποχής ήταν πως οτιδήποτε καλλιτεχνικό δεν εξασφάλιζε επαγγελματική ασφάλεια για το μέλλον. Ετσι έδωσα εξετάσεις σε κάτι που δεν αγαπούσα καθόλου, τη Γαλλική Φιλολογία.

Στο θέαμα πώς βρεθήκατε;

Ξεκίνησα ερασιτεχνικά ως τραγουδίστρια συγκροτήματος στο Οn The Rocks, έπειτα από παρότρυνση φίλων μου. Τότε ήταν της μόδας τα μικρά ονόματα και, όταν πήγα για οντισιόν, με κράτησαν ως Πωλίνα, ενώ το κανονικό μου είναι Παυλίνα-Παρασκευή. Το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν αυτό της Μαγδαληνής από το «Jesus Christ Super Star» και η πρώτη φορά που βγήκα στο κοινό ήταν με σπρωξιά!

Είχε επιτυχία η συνεργασία;

Μεγάλη! Γεγονός που τάραξε τους γονείς μου και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχα φοβερή αντίδραση.

Σας τρόμαξαν οι αντιδράσεις τους;

Το αντίθετο. Αφοσιώθηκα με τρελό πείσμα στη μουσική. Ακολούθησε η μεταγραφή μου στα Δειλινά λόγω του Γιάννη Πάριου, αλλά η ουσιαστική μου καριέρα, η βουτιά στα βαθιά της θεατρικότητας και της εμπειρίας του show, άρχισε με τον έναν και μοναδικό Γιώργο Μαρίνο.

Κρατήσατε επαφές;

Οχι, δυστυχώς δεν τον βλέπω πια, κάτι που στενοχωρεί πολλούς από εμάς, τους παλιούς συνεργάτες του. Θυμάμαι περιστατικά με τον Γιώργο με αμέτρητα γέλια. Ωστόσο, ήταν πολύ σκληρός στη δουλειά. Λίγοι αντέξαμε δίπλα του και αυτό είναι πολύ τιμητικό, που δουλέψαμε μαζί του. Αυτό δήλωνε ότι διαθέταμε ανθεκτικότητα και γερά νεύρα! Οι πρόβες ήταν εξαντλητικές. «Είσαι η πιο σημαντική παρτενέρ μου» ήταν τα λόγια του. Κοντά του απέκτησα γνώση, αλλά γνώρισα και όλον τον πνευματικό κόσμο της εποχής. Από τη Μελίνα Μερκούρη μέχρι τον Κώστα Ταχτσή, τον Γιάννη Ξανθούλη, τον Παύλο Μάτεσι, τον Βαγγέλη Σειληνό, αλλά και τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου.

Οι σημαντικές συνεργασίες συνεχίστηκαν;

Ναι! Ακολούθησε η συνεργασία -και φιλία- με την Αννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα, με πολλές πετυχημένες σεζόν στον Διογένη και όλοι μας με πρώτες επιτυχίες στη δισκογραφία. Το «Μπιρίμπα» ήταν η αρχή μου και τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού μου έδωσε, έπειτα από πολλή πίεση, ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μετά ήρθε το «Μπικίνι» και το 1987 μαζί με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο γράφουμε τις «Τρέλες στις Σεϊχέλες».

Τριάντα ένα χρόνια επιτυχίας!

Είναι αδύνατον να περιγράψω τον απόηχο του τραγουδιού, το οποίο σε συνδυασμό με μια φωτογράφιση στο «Playboy» τα σάρωσε όλα. Δημιουργήθηκε μέχρι αερογραμμή από την Air Seychelles για να εξυπηρετεί τον κόσμο απευθείας από Ευρώπη και όχι όπως είχα πάει εγώ, μέσω Κένυας.

Κι ακολούθησε η «χρυσή» συνεργασία με τον στιχουργό-συνθέτη Γιάννη Καραλή...

Του χρωστάω τα ωραιότερα τραγούδια της δισκογραφίας μου!

Τα τελευταία επτά χρόνια τα ελληνικά 80s επέστρεψαν δυνατά και παίζουν παντού. Εσείς, όπως βλέπω στον λογαριασμό σας στο facebook, δεν ξεκουράζεστε καθόλου. Κάθε βράδυ και live!

Είναι μεγάλη μας τύχη! Η αναβίωσή τους οφείλεται αφενός στην τεχνολογία -YouTube- και αφετέρου στην ανάγκη του κόσμου να επιστρέψει στα χρόνια της αθωότητας λόγω της κρίσης. Αυτή η εποχή με έναν μαγικό τρόπο λατρεύτηκε από παλιούς αλλά και από τις νέες γενιές, με αποτέλεσμα να έχουμε μέσο όρο ηλικίας στις συναυλίες μας στο Κύτταρο άτομα ηλικίας κοντά στα 25! Και σ’ αυτό το σημείο να πω ότι πάντα μαζί μου είναι ο επί οκτώ χρόνια συνεργάτης μου Δημήτρης Κικλής.

Η εγκυμοσύνη σας πριν από πολλά χρόνια προκάλεσε σάλο στη showbiz, επειδή κάνατε παιδί με άλλον άνδρα, ενώ ήσασταν παντρεμένη με τον Μεγακλή Βιντιάδη.

Ο Απόστολος είναι το καμάρι της ζωής μου και ο καρπός ενός μεγάλου έρωτα. Ηρθε στη ζωή μου όταν τυπικά είχα χωρίσει από τον τότε σύζυγό μου Μεγακλή Βιντιάδη.

Πώς είναι σήμερα οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγο σας;

Ο Μεγακλής ήταν, είναι και θα είναι ένας πολύ αγαπημένος φίλος. Πέρα από τους τίτλους, τους γάμους, τα κλισέ, παραμένει ένα αντισυμβατικό άτομο, ελεύθερο, χωρίς κόμπλεξ και ανασφάλειες. Επίσης, είναι ένας πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης και φοβερός επαγγελματίας στη δουλειά του.

Με τον Γιώργο, τον πατέρα του γιου σας, γιατί δεν παντρευτήκατε;

Με τους γάμους γενικότερα δεν το είχα από παλιά (γέλια μέχρι δακρύων!). Δεν ήταν ποτέ το ζητούμενό μου. Ο Απόστολος μεγάλωσε με δύο γονείς που τον λατρεύουν και με την παρότρυνση να επιλέγει μόνος του αυτό που τον ευχαριστεί.

Εχετε σχέση σήμερα; Είστε ερωτευμένη, μήπως συζείτε με κάποιον;

Αυτή την περίοδο είμαι μόνη και πολύ χαρούμενη γι’ αυτό! (γέλια).

Το καλοκαιράκι προβλέπεται «καυτό», με μπάνια και live σε όλη την Ελλάδα;

Μάλλον live χωρίς μπάνια σε όλη την Ελλάδα! Εχουμε πολλά tour και εναλλαγές με τους Θάνο Καλλίρη, Κώστα Μπίγαλη, Πασχάλη, Κώστα Χαριτοδιπλωμένο. Να αναφέρω την πρόσφατη τεράστια επιτυχία της καλοκαιρινής συναυλίας μας στο Γαλάζιο, για τρίτη χρονιά, με Δάκη, Μπίγαλη, Μαντώ. Νύχτα μαγική!

Δισκογραφικά;

Ετοιμάζω ακόμη ένα νέο τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Αντρέα Λάμπρου. Είναι μια μπαλάντα, που θα κυκλοφορήσει προς το φθινόπωρο.

Τα τραγούδια σας κυκλοφόρησαν ευρέως στο εξωτερικό και έχετε βραβευτεί σε εντυπωσιακές εκδηλώσεις.

Σε Αυστρία και Τόκιο. Ηταν από τα ωραία της καριέρας μου!

Αν επανερχόταν το τηλεπαιχνίδι «Μπράβο, χάσατε», που παρουσιάζατε το 1994 με μεγάλη επιτυχία στον ΑΝΤ1, θα ήταν λόγος να επιστρέψετε στα τηλεοπτικά πλατό;

Ναι, γιατί όχι! Θα το ξανάκανα με μεγάλη χαρά. Ηταν έξυπνο κόνσεπτ και πολύ καλύτερο από ορισμένα που βλέπω σήμερα!

Keywords
φορα, πωλινα, jesus christ, pop, idol, δημητρα, live, νέα, jesus, super, star, αννα, playboy, air, facebook, οφείλεται, κύτταρο, showbiz, καμάρι, γιου, ελλαδα, ΑΝΤ1, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, σασα σταματη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, μπανιας, η ζωη ειναι ωραια, εξτρα, δυνατα, γνωση, γυναικα, δουλεια, εγκυμοσυνη, ζωγραφικη, ηθοποιος, καριερα, μητερα, μουσικη, ονειρα, ονοματα, πιεση, σμυρνη, τραγουδια, φιλια, youtube, αυστρια, αννα βισση, αννα, ατομο, αυτοπεποιθηση, βισση, βραδυ, γεγονος, γιου, γονεις, διαστημα, δυστυχως, εγκυος, εμφάνιση, εξετασεις, εποχη, επτα, επιτυχια, ευρωπη, τεχνολογια, εξυπνο, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, κύτταρο, λινα νικολακοπουλου, λογια, μηχανικος, μυθος, νεα σμυρνη, νικο, νυχτα, νοοτροπια, καμάρι, παντα, οκτω, οντισιον, οφείλεται, παιδι, παθος, πεισμα, σεζον, συζυγο, σχολειο, τοκιο, τραγουδιστρια, τρελα, τριτη, φθινοπωρο, χιουμορ, χαρα, ομορφα, air, αγορι, ασφαλεια, super, δημητρης, ελληνικα, γελια, χωρα, idol, ιουνιος, κομπλεξ, pop, showbiz, τρελο
Τυχαία Θέματα