Πωλείται το «Hilton»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠωλείται το «Hilton»Πέμπτη, Φεβρουάριος 18, 2016 - 10:44

Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε πλήρως το 2003

Πωλητήριο στο «Χίλτον» έβαλε η Alpha Bank. Η τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας

πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου, θέτοντας ως προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος την 11η Μαρτίου.

Η Alpha Bank προσβλέπει σε ισχυρό ενδιαφέρον πολλών μεγάλων επενδυτικών σχημάτων του εξωτερικού, καθώς το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά έχοντας καταγράψει τρεις συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του και με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από 70%. Ρόλο αποκλειστικού χρηματοοικονομικού συμβούλου αναλαμβάνει η Citigroup Global Markets Ltd.
Το «Hilton» διαθέτει 506 δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Ανακαινίστηκε πλήρως το 2003, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και προστέθηκε μια νέα πτέρυγα 84 δωματίων.

«Η Alpha Bank A.E. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας πωλήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχόμενο σε 97,3% περίπου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις Α.Ε., εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η διαδικασία δεν απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα, στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς, αλλά αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδυτών υψηλού επιπέδου προς τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της κορυφαίας αυτής ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου. Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 και ώρα 12.00 μ.μ. Λονδίνου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Επαφές με επιχειρηματίες

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι πρώτη προσπάθεια για πώληση του ξενοδοχείου. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο υπήρχαν προχωρημένες επαφές με επιχειρηματίες, με την Ιονική να προσδιορίζει το τίμημα στα 180.000.000 ευρώ. Η υψηλότερη προσφορά όμως που έπεσε στο τραπέζι δεν έφτασε σε αυτό το ποσό, με συνέπεια οι διαπραγματεύσεις να σταματήσουν. Οι «μνηστήρες» και τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι ουκ ολίγα, όπως παλαιότερα αυτό του Ελληνοαμερικανού Τζον Κατσιματίδη και πιο πρόσφατα της Blackstone και της κινεζικής Fosun.

Keywords
Τυχαία Θέματα