Οι λόγοι της απομάκρυνσης του Αρνεσεν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΟι λόγοι της απομάκρυνσης του Αρνεσεν!Τετάρτη, Φεβρουάριος 17, 2016 - 19:24

Επιμέλεια
Γιώργος Τότσικας

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βρει στο πρόσωπό του έναν ηγέτη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Επένδυσε πάνω του χρόνο και χρήματα, αλλά το «ταμείο» αποδείχθηκε μείον! Ο Φρανκ Αρνεσεν αποτελεί και τυπικά από χθες παρελθόν για ασυμφωνία χαρακτήρων. Ο επίλογος γράφτηκε μέσα σε 41 λέξεις: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Αρνεσεν, που εργάστηκε από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στην ομάδα. Δυστυχώς, η συνεργασία μας δεν μπορούσε να συνεχιστεί εξαιτίας της διαφορετικής φιλοσοφίας στο χτίσιμο και στη διαχείριση της ομάδας».

Ποια ήταν η διαφορά φιλοσοφίας; Ο βασικός λόγος της απομάκρυνσης του Δανού δεν είναι οι καλοκαιρινές μεταγραφές, αν και υπάρχουν αρκετά παράπονα για την αξιοποίηση των χρημάτων που του δόθηκαν. Δεν είναι ούτε οικονομικοί οι λόγοι. Αλλωστε, ό,τι πόσο (και δεν ήταν μικρό) έφυγε εγκρίθηκε πρώτα από τη διοίκηση, μια και ο Αρνεσεν δεν δρούσε μόνος του.

Δεν έβαλε κανόνες

Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον Ιβάν Σαββίδη είναι το γεγονός ότι ο αθλητικός διευθυντής ήθελε να είναι ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος, να λύνει προβλήματα, να βγαίνει μπροστά σε αγωνιστικές κρίσεις και να είναι συνεχώς πάνω από τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα. Στην πράξη, όμως, ο Αρνεσεν ουδέποτε κατάφερε να επιβάλλει κανόνες εντός του συλλόγου και να ηγηθεί...

«Αποφασίσαμε έπειτα από μια συζήτηση που είχα με τη διοίκηση να λύσουμε τη συνεργασία μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πω κάτι άλλο» σχολίασε ο Δανός λίγη ώρα αφού είχε μαζέψει τα πράγματά του από την Τούμπα.

Φωτιές άναψε μια χθεσινή δήλωση του Μαρσέλο Λίπι για φλερτ με τον ΠΑΟΚ. «Με κάλεσαν πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ, έψαχναν προπονητή και με ρώτησαν αν είμαι διαθέσιμος και εγώ τους είπα "όχι" αυτή τη στιγμή» είπε ο Ιταλός προπονητής, αλλά στην Τούμπα διέψευδαν οποιαδήποτε σχετική ενέργεια. Νοκ άουτ για έξι εβδομάδες λόγω θλάσης βγήκε ο Μπερμπάτοφ. Την τελευταία πνοή του σε ηλικία μόλις 59 ετών άφησε ο Ιρλανδός άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ (1987-88) και της Λάρισας (1988-89) Πολ Μπάνον, δίχως πάντως να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι του θανάτου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα