Πίστευε ότι είναι ο Ιησούς και «χάθηκε» στην έρημο

ΚΟΣΜΟΣΠίστευε ότι είναι ο Ιησούς και «χάθηκε» στην έρημοΠέμπτη, Ιανουάριος 18, 2018 - 18:32

❱❱ Πεπεισμένος ότι είναι ο Ιησούς ή κάποια βιβλική φιγούρα ήταν ο 29χρονος Βρετανός τουρίστας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν σε έρημο στο Ισραήλ.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι ισραηλινές Αρχές, καθώς ανακάλυψαν ότι ο Ολιβερ ΜακΑφί (φωτό) από τη

Βόρεια Ιρλανδία άφηνε πίσω του σχισμένες σελίδες της Βίβλου και χειρόγραφα με αναφορές στον Ιησού, ενώ κατασκεύασε και αυτοσχέδια εκκλησία.

Η ειδικοί της αστυνομίας υποπτεύονται ότι ο ΜακΑφί, που εισήλθε με το ποδήλατό του στην έρημο Νεγκέβ στις 21 Νοεμβρίου, έπασχε από ψυχωτικού τύπου παραισθήσεις, γνωστές ως «σύνδρομο της Ιερουσαλήμ».

Στους Αγίους Τόπους

Πρόκειται για ψύχωση την οποία μπορεί να εμφανίσουν άτομα που επισκέφτηκαν τους Αγίους Τόπους και τους κάνει να νομίζουν -μεταξύ άλλων- ότι είναι ο Χριστός, οδηγώντας τους να εγκαταλείψουν τα πάντα για να παραμείνουν στο Ισραήλ.

Ο 29χρονος είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε στην έρημο, όπου θα παρέμενε πέντε εβδομάδες, ωστόσο εδώ και καιρό δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σχισμένες σελίδες της Βίβλου, τις οποίες τοποθετούσε κάτω από πέτρες για να μην τις πάρει ο αέρας, ενώ σε ένα από τα χειρόγραφα σημειώματα γινόταν αναφορά στον Ιησού, ο οποίος νήστεψε στην έρημο, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι ο ΜακΑφί είχε προσχεδιάσει την εξαφάνισή του.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα