Πάλι στην «κατάψυξη»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠάλι στην «κατάψυξη»Τρίτη, Φεβρουάριος 12, 2019 - 17:48

❱❱ Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα με μποφόρ, καταιγίδες και χιόνια στην Αττική

Επιστρέφει από σήμερα ο χιονιάς που θα σαρώσει τη χώρα έως και την Παρασκευή. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, όπως σε περιοχές της Αττικής, βουτιά του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς Κελσίου, πολύ ισχυρούς ανέμους έως 10 μποφόρ στα πελάγη, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει σήμερα

ιδιαίτερα αισθητή αρχικά στα βόρεια και τα δυτικά, και από αύριο στην υπόλοιπη χώρα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια τόσο αύριο το βράδυ όσο και το βράδυ της Πέμπτης.

Αύριο θα ντυθούν στα λευκά τα ορεινά και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, τα ορεινά της Κρήτης, πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λευκές νιφάδες να πέσουν στις βόρειες περιοχές της Αττικής.

Την Πέμπτη, χιόνια θα πέσουν σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ από αύριο το μεσημέρι και την Πέμπτη δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πάντως, οι θάλασσες θα «ησυχάσουν» από το πρωί της Παρασκευής.

Από αύριο το πρωί έως το πρωί της Πέμπτης θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σήμερα στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα