Οταν ο Ντι Κάπριο έδωσε μάχη με την... αρκούδα

SHOWBIZΟι σκηνές - σοκ στο φιλμ «The revenant», που ίσως του χαρίσουν το πρώτο Οσκαρ της καριέρας τουΟταν ο Ντι Κάπριο έδωσε μάχη με την... αρκούδαΠαρασκευή, Ιανουάριος 22, 2016 - 14:37

Η πολυσυζητημένη σκηνή που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο δέχεται την άγρια επίθεση αρκούδας στην ταινία «The revenant» -πιθανολογείται ότι θα του χαρίσει το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του- είναι αναμφίβολα από τις πιο σκληρές που θα δούμε φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Για να επιτευχθεί αυτό το τόσο ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην αποτύπωση των ουλών στο σώμα του, ο 41χρονος ηθοποιός προτού αρχίσει το γύρισμα περνούσε πέντε ώρες κάθε ημέρα στην καρέκλα της make up artist Σίαν Γκριγκ και του ειδικού σε θέματα προσθετικής Ντάνκαν Τζάρμαν, που είναι υποψήφιοι και αυτοί για Οσκαρ στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν μεγάλη, καθώς τα τραύματα που υποτίθεται ότι του προκάλεσε η αρκούδα έπρεπε να διαφοροποιούνται από λήψη σε λήψη, ώστε να αποτυπώνουν τα διαφορετικά στάδια της ανάρρωσης. Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η αποτύπωσή τους αμέσως μετά την επίθεση, καθώς ο σκηνοθέτης της ταινίας Αλεχάντρο Ινιάριτου ήθελε τα τραύματα να αιμορραγούν και ταυτόχρονα να μπορούν να ραφτούν με βελόνα και κλωστή σε συνεχόμενο πλάνο. Το team χρειάστηκε να κατασκευάσει προσθετικά τμήματα σιλικόνης για να δημιουργήσει μερικά από τα πιο σοβαρά τραύματα του ήρωα, προσθέτοντας σε αυτά ακόμη και τρίχες για να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με αληθινό δέρμα, ενώ ενσωμάτωσε από πίσω τους αντλίες που να μπορούν να πετάνε αίμα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα δεινά που πέρασε ο ήρωας, ο πάγος που φαινόταν να έχει σχηματιστεί στο μούσι του δεν ήταν αληθινός, αλλά σταγόνες παραφίνης, ωστόσο το χιονισμένο τοπίο ήταν απολύτως πραγματικό, καθώς τα γυρίσματα έγιναν κατά κύριο λόγο στον Καναδά. Εξίσου αληθινή ήταν και η γούνα αρκούδας που φοράει στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, όπως υποστηρίζει η ενδυματολόγος Ζακλίν Γουέστ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το βάρος της ήταν 45 κιλά. «Μόνο κάποιος με τον σωματότυπο του Ντι Κάπριο μπορούσε να την κουμαντάρει» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα ζώα που «συμπρωταγωνιστούν», ούτε τα κουφάρια του βίσονα και του αλόγου ούτε φυσικά και η περίφημη αρκούδα ήταν αληθινά. Πίσω από την άγρια επίθεσή της κρυβόταν ο 51χρονος κασκαντέρ Γκλεν Ενις, ένας κασκαντέρ που στην πραγματικότητα φορούσε μπλε στολή με κεφάλι αρκούδας, αφήνοντας στους ειδικούς των special effects τα υπόλοιπα.

Keywords