ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣΠέμπτη, Ιανουάριος 21, 2016 - 18:26

Μια ξεχωριστή «γιγαντομαχία» περιμένει αυτήν την εβδομάδα τους σινεφίλ, καθώς δύο από τους υποψηφίους για Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου θα «κονταροχτυπηθούν» στο box office!

Δύο υποψήφιοι για Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου θα «κονταροχτυπηθούν» από σήμερα στο ελληνικό box office. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, με τη Χρυσή Σφαίρα στο χέρι,

και ο Μάικλ Φασμπέντερ έρχονται με την «Επιστροφή» και τον «Στιβ Τζομπς» αντίστοιχα, με την πρώτη να έχει 12 συνολικά υποψηφιότητες για βραβείο στη φετινή απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας. Ομως, και η ταινία για τον ιδρυτή της Apple μπορεί να φέρει άλλο ένα αγαλματάκι στην ομάδα, αφού η Κέιτ Γουίνσλετ είναι υποψήφια στην κατηγορία Β' γυναικείου ρόλου.

Η επιστροφή

Βαθιά στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής o κυνηγός Χιου Γκλας βρίσκεται βαριά τραυματισμένος και εγκαταλειμμένος από ένα μέλος της ομάδας του, τον προδότη Τζον Φιτζέραλντ. Με ακλόνητη θέληση ως μοναδικό όπλο απέναντι στους κινδύνους, ο Γκλας περιπλανιέται σε ένα φοβερά εχθρικό περιβάλλον, μέσα στον αδίστακτο χειμώνα και περιτριγυρισμένος από εχθρικές φυλές, σε μια αδιάκοπη περιπέτεια αναζήτησης και επιβίωσης. Στόχος του, η εκδίκηση εναντίον του Φιτζέραλντ.

Του Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιάριτου. Με τους Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας, Πολ Αντερσον.
Παρασκήνιο: Ως τον δυσκολότερο ρόλο της καριέρας του χαρακτήρισε ο Ντι Κάπριο αυτόν του Χιου Γκλας, που του έφερε ήδη τη Χρυσή Σφαίρα. Αν και χορτοφάγος, ο ηθοποιός έπρεπε να φάει ένα ωμό κομμάτι συκώτι βίσονα, να μάθει να πυροβολεί με μουσκέτο, να ανάβει φωτιά, να μιλάει τρεις γλώσσες των αυτοχθόνων Αμερικανών και να μελετήσει τις αρχαίες τεχνικές επούλωσης με τη βοήθεια ενός γιατρού.

Στιβ Τζομπς


Ποιος πραγματικά ήταν το μεγάλο αφεντικό της Apple inc, Στίβεν Πολ Τζομπς; Ο άνθρωπος που από την αρχή της ιστορικής -για τη σύγχρονη τεχνολογία και το εμπόριο- καριέρας του έως το 1998 και την έξοδο στην αγορά του iMac αγαπήθηκε και μισήθηκε παράλληλα. Το πάθος του για την τεχνολογία αποδείχτηκε μοιραίο τόσο για τη ζωή του εντός της οικογένειάς του όσο ίσως -ακόμη- και για την υγεία του.

Του Ντάνι Μπόιλ. Με τους Μίκαελ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Σάρα Σνουκ, Κάθριν Γουότερστον, Τζεφ Ντάνιελς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Βανέσα Ρος, Τζον Ορτίζ.
Παρασκήνιο: Πριν από τον Μάικλ Φασμπέντερ, για τον ρόλο του Στιβ Τζομπς είχαν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Κρίστιαν Μπέιλ και του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Στην πραγματοποίηση της ταινίας, ως σύμβουλος, συμμετείχε και ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόζνιακ.

Οι ήρωες του κακού


Την πρώτη του μέρα στο σχολείο ο Αρίτζ πέφτει θύμα βίαιου εξευτελισμού από έναν πιο χειροδύναμο συμμαθητή του. Ενας άλλος νεαρός, ο Εστέμπαν, θα σπεύσει να τον βοηθήσει. Οπως ανακαλύπτουν, οι δυο τους έχουν αρκετά κοινά. Σύντομα στην παρέα τους θα προστεθεί η Σαρίτα, ένα μοναχικό αγοροκόριτσο. Οι τρεις έφηβοι αρχίζουν να κλέβουν μαγαζιά, παίρνοντας οτιδήποτε δεν μπορούν να πληρώσουν. Κατά τη διάρκεια μιας από τις ληστείες συλλαμβάνονται και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι να χρησιμοποιήσουν βία. Εχοντας κάνει αυτό το πρώτο βήμα, αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αντιδράσουν βίαια για να εκδικηθούν οποιονδήποτε τους έχει ταπεινώσει ή αδικήσει στο παρελθόν. Ετσι σχηματίζουν τους «ήρωες του κακού».

Του Ζόε Μπεριατούα. Με τους Εμίλιο Παλάθιος, Χόρχε Κλεμέντε, Μπεατρίς Μεντίνα, Μακαρένα Γκόμεζ, Ολίβια Μπάλιβι, Νάτσο Κορονάδο.
Παρασκήνιο: Με παραγωγό τον διάσημο σκηνοθέτη Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια, ο Ζόε Μπεριατούα καταπιάνεται με το bullying και πώς αυτό μπορεί να μετατρέψει τα θύματα σε θύτες. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι πρωταγωνιστές του θυμίζουν κατά πολύ εκείνους του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο θρυλικό «Κουρδιστό πορτοκάλι».

Κοκορόκι: Ο ήρωας της φάρμας


Οταν γεννήθηκε ο Ρόκι, ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Ομως, όταν ο κακός μεγαλοαγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένειά του, εκείνος θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε έναν γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει μία ακόμη φορά πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Των Γκαμπριέλ Ρίβα - Παλάθιο Αλατρίστε, Ροντόλφο Ρίβα - Παλάθιο Αλατρίστε.
Παρασκήνιο: Η ταινία αποτελεί την animation έκπληξη από το Μεξικό και στην Ελλάδα θα προβληθεί απευθείας μεταγλωττισμένη.

Παίζεται ακόμη το φιλμ του 1974 «Ιάκωβος ο ψεύτης», σε σκηνοθεσία Φρανκ Μπάιερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα