Οι υψηλές πτήσεις του πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΟι υψηλές πτήσεις του πρωθυπουργού Παρασκευή, Νοέμβριος 9, 2018 - 19:52

❱❱ Βίντεο-έκπληξη της Πολεμικής Αεροπορίας θύμισε στον Τσίπρα τα κατορθώματά του με το F-16

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ωραία τού πηγαίνει του πρωθυπουργού μας η στολή του πιλότου, κι ίσως όταν κλείσει τον κύκλο της πολιτικής θα μπορούσε να επιλέξει αυτή την καριέρα, αν φυσικά δεν είναι αργά.

Μιλάμε για την καριέρα του πιλότου της μαχητικής αεροπορίας. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας

χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής ένα φοβερό βίντεο, όπου εκείνος πετά με το μαχητικό F-16, με χακί στολή, σωστός αεροπόρος. Εκαναν κολάζ από τις στιγμές του, από τον Οκτώβρη του 2017, που πέταξε με το μαχητικό, κι ετοίμασαν βίντεο-έκπληξη, που άρεσε πολύ στον πρωθυπουργό.

Συγκυβερνήτης

Ηταν φυσικά ο συγκυβερνήτης στο μαχητικό αεροσκάφος, αλλά το ίδιο τολμηρός που δεν δίστασε να το κάνει. Τα πλάνα ντύθηκαν με το ροκ τραγούδι «Back in black», του αυστραλιανού συγκροτήματος AC/DC, κι όλο αυτό «μυθοποιήθηκε» στο Μέγαρο, παρουσία πλήθους πολιτών.
Ηταν όντως έκπληξη, όπως μαθαίνουμε, για τον πρωθυπουργό, που το κράτησε για να το δείξει στους γιους του και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στην καρδιά τους. Ετσι κι αλλιώς είναι ο ήρωάς τους, πόσο μάλλον εν ώρα δράσης.

Σχέσεις στοργής

❱❱Αυτό λέγεται αγαστή συνεργασία και μάλιστα γυναικεία, που είναι πολύ πιο δύσκολη. Τη σχέση των δυο γυναικών του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας Θεανώς Φωτίου, μπορούν, εάν θέλουν, να πάρουν ως «παράδειγμα συνεργασίας» άλλες κυρίες υπουργείων που συχνά συννεφιάζουν.

Πρόσφατο παράδειγμα, η μίνι κόντρα μεταξύ της Ολγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι γυναίκες τού Εργασίας συνεργάζονται ωραία, συνδράμοντας η μια την άλλη. Το μαρτυρούν οι φωτογραφίες τους από την έναρξη της 2ης Εκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που εγκαινιάστηκε προχθές κι όπου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κοιτούσε με θαυμασμό την ωραιότατη υπουργό Αχτσιόγλου να μιλά στους εκθέτες, πάνω σε ένα λεπτεπίλεπτο κομψότατο δωδεκάποντο. Εφη και Θεανώ, άνετες κι ακομπλεξάριστες, μοιράστηκαν την ίδια σκηνή, την ίδια στιγμή, με έναν μοναδικό τρόπο που δείχνει ότι δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους.

❱❱Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά παρέστησαν χθες στον επίσημο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που τελέστηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Εκεί η υφυπουργός εμφανίστηκε με πολύ ωραίο χτένισμα και αλλαγμένο χρώμα μαλλιών, που έφερνε πολύ προς το καστανόξανθο. Ομολογουμένως απείρως καλύτερο από το ψυχρό ξανθό.

«Βιοτεχνία πολιτικών»

❱❱«Βιοτεχνία πολιτικών» χαρακτήρισε την παλιά εκπομπή του με τον τίτλο «Σήμερα» ο Νίκος Μαστοράκης. Θυμήθηκε χθες ότι αυτή «γέννησε» τουλάχιστον τρεις πολιτικούς που διαπρέπουν σήμερα στα... της πολιτικής!

«Τον καιρό που βγάζαμε στον αέρα το πρώτο καθημερινό ρεπορτάζ (σε φιλμ, αφού δεν υπήρχαν ακόμη φορητά βίντεο), κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι τρεις από τους ρεπόρτερ μας (Τέρενς Κουίκ, Φωτεινή Ανδρέου - Πιπιλή και Νάσος Αθανασίου) θα έμπαιναν στην πολιτική ζωή του τόπου δεκαετίες μετά.

Προσθέστε και μια τέταρτη εκπαιδευόμενη, τη Λιάνα Κανέλλη, και θα συμπεράνετε ότι το “Σήμερα” ήταν τελικά βιοτεχνία πολιτικών» λέει ο Νίκος Μαστοράκης και συμπληρώνει με έμφαση σε αυτό ότι οι ρεπόρτερ της εκπομπής και ο ίδιος φυσικά δεν πήραν ποτέ ούτε δραχμή τότε από την κρατική τηλεόραση.

(!)

Ενα τεράστιο τραπέζι με όλα τα καλούδια πάνω στήθηκε στο Ελσίνκι, μετά το πέρας των Εργασιών του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύσσωμη η αποστολή της Ν.Δ., οι ευρωβουλευτές της, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο Γιώργος Πατούλης, που δεν λείπει από πουθενά, έφαγαν και ήπιαν σε ένα τραπέζι με καμιά τριανταριά άτομα.
Αναστέναξαν τα καμαμπέρ (γαλλικό τυρί, από την περιοχή της Νορμανδίας) αλλά και τα πιάτα από τάρανδο που προτείνουν οι Φινλανδοί στους επισκέπτες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα