ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΠέμπτη, Φεβρουάριος 11, 2016 - 18:47

Ενα «χορταστικό» μενού περιμένει τους σινεφίλ με την πρώτη (μετά τα «Star Wars») συνεργασία Πόρτμαν - Μακ Γκρέγκορ αλλά και το story του πιο γνωστού άγνωστου σεναριογράφου του Χόλιγουντ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Υπέγραψε ταινίες όπως οι «Spartacus», «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» και «Ο πεταλούδας» και όμως για πολλά χρόνια δούλεψε στα

κρυφά, λόγω των πεποιθήσεών του, και φυλακίστηκε για την ακτιβιστική δράση του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τη δεκαετία του '40. Η ιστορία του Ντάλτον Τραμπό έγινε ταινία με ένα all star cast.

Trumbo: Ο πιο γνωστός άγνωστος σεναριογράφος του Χόλιγουντ


Ο καλοπληρωμένος σεναριογράφος και ακτιβιστής, που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, Ντάλτον Τραμπό καταλήγει στη φυλακή γιατί αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, χάνει τις επαφές του και παλιοί συνεργάτες του τού γυρίζουν την πλάτη. Οταν αποφυλακίζεται, αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ωστόσο δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει ένα Οσκαρ για το «The Brave One» και ένα για το «Roman Holiday», το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ιαν ΜακΛέλαν Χάντερ.
Tου Τζέι Ρόουτς. Με τους Μπράιαν Κράνστον, Ελεν Μίρεν, Νταιάν Λέιν, Τζον Γκούντμαν, Ελ Φάνινγκ, Αλαν Τάντικ.
Παρασκήνιο: Σύμφωνα με τον Ρόουτς, ο Κράνστον έβαλε μόνος του τις σκηνές όπου γράφει μόνος στο γραφείο ή στην μπανιέρα, αποτυπώνοντας στο χαρτί πραγματικές προτάσεις.

Η Τζέιν πήρε το όπλο της


Η Τζέιν βλέπει τον σύζυγό της να επιστρέφει χτυπημένος από οκτώ σφαίρες ύστερα από σύγκρουση με τη συμμορία του. Η κοπέλα θα ζητήσει τη βοήθεια του παλιού αγαπημένου της για να απωθήσει μια νέα επίθεση της ομάδας. Οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, όμως τα παλιά συναισθήματα φουντώνουν ξανά και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον σύζυγό της και τον παλιό της έρωτα.
Του Γκάβιν Ο' Κόνορ. Με τους Νάταλι Πόρτμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζόελ Ετζερτον, Ροντρίγκο Σαντόρο, Νόα Εμεριχ, Μπόιντ Ζόλμπρουκ, Αλεξ Μανέτ.
Παρασκήνιο: Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία της Νάταλι Πόρτμαν με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μετά τα τρία πρώτα επεισόδια του «Star Wars».

Ο λαβύρινθος της σιωπής


Γερμανία του 1958. Κανένας δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Αουσβιτς και κανένας δεν ρωτά. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Ενας φιλόδοξος Γερμανός δικηγόρος τολμά να τους οδηγήσει στην πρώτη δίκη τους από συμπατριώτες τους, φέρνοντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το πιο φρικτό παρελθόν της.
Του Τζούλιο Ρικιαρέλι. Με τις φωνές των Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Σιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ, Γιοχάνες Κρις, Χάνσι Γιόκμαν, Γκερτ Φος, Γιόχαν Φον Μπούλοφ.
Παρασκήνιο: Το φιλμ ήταν η επίσημη επιλογή της Γερμανίας για την κατηγορία «Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία» των Οσκαρ 2016.

Οδηγός για singles


Η Αλις, η Ρόμπιν, η Λούσι, η Μεγκ, ο Τομ και ο Ντέιβιντ έχουν τον ίδιο προβληματισμό: με ποιον τρόπο θα βρουν το σωστό ταίρι σε μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα, κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one night stands, κοινό σημείο όλων τους είναι και η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε έναν κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.
Του Κρίστιαν Ντίτερ. Με τους Ντακότα Τζόνσον, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν, Αλισον Μπρι, Νίκολας Μπράουν, Ντέιμον Γουέιανς Τζ., Τζέισον Μαντζούκας, Αντερς Χολμ, Τζέικ Λέισι.
Παρασκήνιο: Αρχικά ο ρόλος της Αλις είχε δοθεί στη Λίλι Κόλινς, αλλά τελικά αντικαταστάθηκε από την Ντακότα Τζόνσον.

Les cowboys


Ο Αλέν γιορτάζει μαζί με την οικογένειά του σε ένα country & western event, κάπου στην επαρχία της ανατολικής Γαλλίας. Οταν αντιλαμβάνεται ότι η 16χρονη κόρη του αγνοείται, αρχίζει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει, συνειδητοποιώντας ότι το κορίτσι έκρυβε αναπάντεχα μυστικά. Καθώς τα χρόνια περνούν, η αναζήτηση της Κέλι, με μόνο βοηθό τον μικρό γιο του, θα κοστίσει τα πάντα στον Αλέν.
Του Τομά Μπιντεγκέν. Με τους Φρανσουά Νταμιέν, Φίνεγκαν Ολντφιλντ, Τζον Σ. Ράιλι, Αντόνια Κάμπελ-Χιουζ, Αγκάτ Ντρον.
Παρασκήνιο: Πρόκειται για το remake της ταινίας «The searchers» του 1956, σε σκηνοθεσία Τζον Φορντ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Γουέιν.

Αλαντίν: Οι νέες περιπέτειες



Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Sam και ο καλύτερος φίλος του, ο Khalid, μεταμφιέζονται σε Αϊ-Βασίληδες με σκοπό να κλέψουν ό,τι μπορούν από τις γκαλερί Λαφαγιέτ. Ομως πολύ γρήγορα ο Sam βρίσκεται ασφυκτικά περικυκλωμένος από παιδιά και αναγκάζεται να τους διηγηθεί μια ιστορία, την ιστορία του Αλαντίν... ή, τουλάχιστον, τη δική του εκδοχή.
Του Αρτούρ Μπενζακέν. Με τους Κεβ Ανταμς, Ζαν Πολ Ρουβέ, Ερίκ Τζουντόρ, Μισέλ Μπλανκ, Βανέσα Γκάιντ.
Παρασκήνιο: Στην ταινία εμφανίζεται και η... Χιονάτη ως δώρο για τα μικρά κορίτσια-θεατές!

Παίζονται ακόμη τα φιλμ «Ταξίδι στην άλλη όχθη» του Κιγιόσι Κουροσάβα και «Γυμνό ανάμεσα στους λύκους» του Φρανκ Μπέγερ, ταινία του 1963.

τία του '80, «το πιο εντυπωσιακό πράγμα που έχτισαν μουσουλμάνοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα