Οι «Ράμπο» του Πούτιν στις φλόγες της Συρίας

ΚΟΣΜΟΣΟι «Ράμπο» του Πούτιν στις φλόγες της ΣυρίαςΤετάρτη, Οκτώβριος 7, 2015 - 15:47

Μέλη της Spetsnaz, έτοιμα να χτυπήσουν ισλαμιστές και αντάρτες που είναι ενάντιοι στον Ασαντ

Αποφασισμένος να καθαρίσει μια και καλή με τους τζιχαντιστές, ίσως και με τους αντιπάλους του προέδρου Ασαντ, φαίνεται ότι είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, το αυτί του οποίου δεν ιδρώνει από τις διαμαρτυρίες των Τούρκων για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου τους από ρωσικά μαχητικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποστείλει

άντρες των ειδικών δυνάμεων, μέλη της θρυλικής ομάδας-φόβητρο Spetsnaz και άλλα τάγματα κομάντος με πρώτιστη αποστολή να προετοιμάσουν και να εξαπολύσουν επιθέσεις τόσο προς τους ισλαμιστές όσο και εναντίον ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επισήμως εντολή να προστατεύουν αεροπορικές βάσεις. Αυτό βεβαίως είναι «προπέτασμα καπνού», αφού στην πραγματικότητα η εντολή στους άντρες της Spetsnaz, τους κομάντος αλλά και τα μαχητικά που βομβαρδίζουν είναι να εξαπολύουν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, είτε αυτοί είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους είτε του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, των δυνάμεων δηλαδή της συριακής αντιπολίτευσης.

Φυσικά, αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν εντολή να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Κι αυτό δεν είναι δύσκολο, αφού είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στον «βρόμικο» πόλεμο, τον οποίο έκαναν την περασμένη δεκαετία στην Τσετσενία. Τότε έμαθαν να «μισούν θανάσιμα» τους τζιχαντιστές, κι αυτό είναι προσόν στη νέα αποστολή τους, δεδομένου ότι σίγουρα θέλουν εκδίκηση για τους χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες που έπεσαν νεκροί από τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Τσετσένων ισλαμιστών και των «μαύρων χηρών».
Εκτός του στόχου προστασίας του Ασαντ, αναφέρει η «Mirror», ο Πούτιν θέλει με αυτές τις κινήσεις του να ενισχύσει τη ρωσική παρουσία τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Μεσόγειο.

ISIS:Βρείτε τον κομάντος που σκότωσε τον Λάντεν

Εντολή εκδίκησης για τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν έχουν δώσει μέλη του ISIS προς τους ομοϊδεάτες τους που ζουν στις ΗΠΑ. Με μια ιδιότυπη «φάτουα», Βρετανός υποστηρικτής των ισλαμιστών δημοσιοποίησε τα στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας του Αμερικανού κομάντος που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα και ζήτησε τον εντοπισμό και την εκτέλεσή του.

Η εντολή εντοπίστηκε από Βρετανούς δημοσιογράφους σε chats ανάμεσα σε ισλαμιστές και στο σχετικό link δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τον Ρόμπερτ Ο' Νιλ, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ο άνθρωπος που «καθάρισε» τον Οσάμπα μπιν Λάντεν. Ο Βρετανός τζιχαντιστής χαρακτηρίζει «υπ' αριθμόν 1 στόχο» τον Αμερικανό κομάντος, διατάζοντας την άμεση εκτέλεσή του.

Δεκάδες οπαδοί

Το link έχουν αναδημοσιεύσει δεκάδες οπαδοί ή μέλη ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων από διάφορα social media και ιστοσελίδες να σβήσουν τα στοιχεία, δεδομένου μάλιστα πως αυτά έχουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα.

«Αφήνω αυτές τις πληροφορίες για τον Ρόμπερτ Ο' Νιλ στους αδελφούς μου στην Αμερική και στα μέλη της Αλ Κάιντα που ζουν στις ΗΠΑ, ώστε να βρουν τον υπ' αριθμόν 1 στόχο και να τον σκοτώσουν» γράφει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Βρετανού τζιχαντιστή, ο οποίος τον κατηγορεί για το γεγονός ότι γυρίζει στις ΗΠΑ και περιγράφει πώς σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. Δεν σταματά όμως εκεί. Στην προτροπή του περιλαμβάνει επίσης link δημοσιεύματος των «International Business Times», στο οποίο ο πατέρας του Ο' Νιλ δηλώνει απερίφραστα ότι η οικογένειά του δεν φοβάται το ISIS. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πάντως ότι η γυναίκα του χώρισε τον Αμερικανό κομάντος, φοβούμενη για την ασφάλειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα