Οι δύο «σκιές» της Γεροβασίλη

14:12 2/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Οι δύο «σκιές» της ΓεροβασίληΤετάρτη, Μάρτιος 2, 2016 - 14:12

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Γυναίκες είναι οι «Ντ' Αρτανιάν» της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη. Η Χρίστα Νικολάου και η Ιωάννα Παπαμιχαήλ έχουν γίνει η σκιά της, από τη μέρα που ανέλαβε το briefing, όπου και εμφανίστηκαν πλάι της. Συνοδεύεται πάντοτε από τις δύο κυρίες, οι οποίες, όπως φαίνεται, είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης της εκπροσώπου. Μάλιστα η μία από τις δύο, η Χρίστα Νικολάου, είναι πολύπειρη. Ηταν εκπρόσωπος της κυπριακής πρεσβείας στο παρελθόν, όπως επίσης και εκείνη

που είχε φτιάξει το προφίλ Τσίπρα, όταν εκείνος ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ των ηγετών πριν από κάποιους μήνες στις Βρυξέλλες. Κι αφού πέτυχε με τον πρωθυπουργό, τώρα «μανατζάρει» την κυβερνητική εκπρόσωπο.

!


Πήγε να συμβουλευτεί την... Πυθία για τα επόμενα βήματά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι του είπε θα το καταλάβουμε, φαντάζομαι, στην πορεία. Τι είπε αυτός όμως στην έφορο του Μουσείου των Δελφών, η οποία έσπευσε να τον ξεναγήσει, το άκουσαν όλοι. Ηταν τόσο ενημερωμένος που, αντί να τον ξεναγεί, την ξεναγούσε! Ηξερε το Μαντείο απέξω κι ανακατωτά. Σκεφθείτε πόσες φορές θα τάραξε τη... νιρβάνα της Πυθίας ο Βαγγέλης, μπας και μάθει «τι του... μέλλει γενεσθαι»!
Την πήρε ο ύπνος;
-Νοιάστηκαν κι οι βασιλιάδες για το Προσφυγικό. Σε συνέντευξη που έδωσε η πριγκίπισσα Θεοδώρα στην εκπομπή «Global Perspectives» του τηλεοπτικού σταθμού του πανεπιστημίου της Φλόριντα είπε ότι η προσφυγική κρίση είναι πολύ μεγάλη για να τη χειριστεί μόνη της η Ελλάδα. Η ίδια έριξε την ιδέα να βοηθήσει ως προς αυτό το Ιδρυμα «Αννα Μαρία». Και με το μυαλό της στους πρόσφυγες η Θεοδώρα μαθαίνουμε ότι δυσκολεύτηκε πολύ να κοιμηθεί εκείνο το βράδυ...

Ο αυστηρός Κυριάκος

Βαρέθηκαν να τον ακούνε, φαίνεται, οι δύο αντιπρόεδροί του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι δύο, Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, καθυστέρησαν χθες να πάνε στην κοινοβουλευτική ομάδα, και η ομιλία του αρχηγού είχε αρχίσει. Αυστηρά τους κοίταξε καθώς εισήλθαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος παρεμπιπτόντως, μόλις γράψαμε ότι έφυγαν τα πορτρέτα των πρώην από τα γραφεία του κόμματος, έσπευσε χθες αργά το απόγευμα να τα κρεμάσει ξανά σε διπλανό τοίχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα