«Παίρνω 5.000 ευρώ για να κάθομαι»!

13:29 2/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Παίρνω 5.000 ευρώ για να κάθομαι»!Τετάρτη, Μάρτιος 2, 2016 - 13:24

Απίστευτη επιστολή από ευσυνείδητο Κύπριο δημόσιο υπάλληλο, που κατήγγειλε τον εαυτό του (για αργομισθία) στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Αν υπήρχε το... Οσκαρ του «ευσυνείδητου δημόσιου υπαλλήλου», θα το έπαιρνε δικαιωματικά ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου!

Ο Μάριος Δρουσιώτης, με ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της χώρας Νίκο Αναστασιάδη, ουσιαστικά κατήγγειλε τον εαυτό του (!) ότι πληρώνεται με μισθό ύψους 5000 ευρώ τον μήνα για να... κάθεται!Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν δουλεύει, απλά γιατί κανείς δεν έχει φροντίσει -εδώ και περίπου έναν χρόνο- να του αναθέσει καθήκοντα! Από τις 9 Φεβρουαρίου 2015 έως σήμερα -όπως ανέφερε στην επιστολή του ο Μάριος Δρουσιώτης- έχει αναλάβει χρέη προϊσταμένου του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ), ωστόσο κανείς υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει αποσταλεί για χειρισμό.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, μοιάζει να τον έχουν... ξεχάσει τόσο ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου όσο και ο διευθυντής του τμήματός του, καθώς κανείς δεν του δίνει δουλειά για να διεκπεραιώσει. Με την επιστολή-αποκάλυψη, λοιπόν, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ίδιος τονίζει πως «είναι απαράδεκτο» ένας υπάλληλος να υποχρεώνεται σε απραξία και την ίδια στιγμή να κοστίζει στο κράτος 5.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

«Θα εξοικονομούσε πόρους»

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατά τη γνώμη μου, το κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελνε τον μισθό μου, καθότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ενας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν». Οπως είναι φυσικό, η επιστολή του (πιο τίμιου) υπαλλήλου προκάλεσε συζητήσεις στη Μεγαλόνησο.

Keywords
Τυχαία Θέματα