Οι αμαζόνες του «κόκκινου στρατού»

ΚΟΣΜΟΣΟι αμαζόνες του «κόκκινου στρατού»Σάββατο, Μάρτιος 12, 2016 - 15:00

Σκληρές και αποφασισμένες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αναλαμβάνουν τα πιο δύσκολα καθήκοντα, ενώ παράλληλα φτιάχνουν τη διάθεση των συναδέλφων τους, αφού ποιος δεν θέλει να βλέπει κάτι ωραίο γύρω του!

Αυτό το «κάτι» είναι... αντικείμενο του πόθου πολλών αντρών, που αναστέναξαν βλέποντας τα κορίτσια του στρατού του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για την Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάστηκε την περασμένη Τρίτη, το Κρεμλίνο επέλεξε να προβάλει ένα ξεχωριστό πρότυπο: Τις νεαρές στρατιωτίνες που υπηρετούν στις ρωσικές ένοπλες

δυνάμεις. Για τον λόγο αυτόν έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες ένστολων γυναικών.



Οι συγκεκριμένες ανήκουν στη φημισμένη 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκοβ, που απαρτίζεται από συνολικά 383 γυναίκες κομάντος. Ανάμεσα στα πολλά καθήκοντά τους συνοδεύουν άρματα μάχης, εκπαιδεύονται ως ελεύθεροι σκοπευτές και πέφτουν με αλεξίπτωτα. Και, φυσικά, είναι σε θέση να εμπλακούν σε μάχες σώμα με σώμα.



Η ρωσική αρκούδα είναι ιδιαίτερα περήφανη για τις γυναίκες στρατιώτες της, που έχουν καταφέρει να μπουν ακόμη και στα πιο επίλεκτα στρατεύματα. Από τα χαρακώματα του πεζικού έως τον τομέα των επικοινωνιών και πληροφοριών, στο ρωσικό στράτευμα υπηρετεί… ένας ολόκληρος γυναικείος στρατός: Περισσότερες από 35.000 γυναίκες, από τις οποίες οι 2.600 είναι αξιωματικοί και 72 καταλαμβάνουν ανώτατες διοικητικές θέσεις. Πολλές διακρίθηκαν ήδη στη μάχη, καθώς οι Ρωσίδες δεν μένουν στα μετόπισθεν. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι 710 γυναίκες ενεπλάκησαν σε πολεμικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Στο μέλλον αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερες εκπροσώπους του λεγόμενου «ωραίου φύλου» στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Προ μηνών η υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας Τατιάνα Σεβτσόβα είχε ανακοινώσει ότι στη γυναικεία σχολή δοκίμων φοιτούν ήδη σχεδόν 1.000 σπουδάστριες. Οσο για τις αλεξιπτωτίστριες, η σχολή αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Ριαζάν κάνει ήδη επιλογή εκείνων που σύντομα θα γίνουν αξιωματικοί και θα διοικούν ομάδες επιμελητείας του Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα