«Οχι» στον «μετρ» των αποδράσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Οχι» στον «μετρ» των αποδράσεωνΤετάρτη, Σεπτέμβριος 12, 2018 - 17:36

❱❱ Απορρίφθηκε για ακόμη μία φορά το αίτημα του διαβόητου Νίκου Παλαιοκώστα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές

Οι δικαστικές Αρχές είπαν για πολλοστή φορά «όχι» στο αίτημα του αδελφού του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, Νίκου, για χορήγηση πενθήμερης άδειας από τις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, παρά την αντίθετη εισήγηση του συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος!

Ο 58χρονος «μετρ» των αποδράσεων, ο οποίος θεωρείται υπόδειγμα κρατουμένου και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, είναι

από τους ελάχιστους βαρυποινίτες που του κόβουν τη μία μετά την άλλη τις πενθήμερες άδειες που δικαιούται από το 2014.

Ακόμα και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και έχουν ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται συχνά στο Νοσοκομείο της Πάτρας για ιατρικές εξετάσεις φαίνεται πως δεν συγκινούν τους δικαστές, που αποφάσισαν ακόμη μία φορά να απορρίψουν το αίτημα του διαβόητου βαρυποινίτη.

«Ο Νίκος Παλαιοκώστας πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική σωφρονιστική νομοθεσία για τη χορήγηση τακτικών αδειών, εφόσον είναι υπόδειγμα κρατουμένου, έχοντας άψογη συμπεριφορά τόσο προς τους σωφρονιστικούς όσο και προς τους συγκρατουμένους του.
Παρ' όλα αυτά, απορρίπτονται με επίκληση του παρελθόντος προ της κράτησής του, ενώ θα έπρεπε να κρίνεται για την περίοδο που κρατείται» δήλωσε η δικηγόρος του Νίκου Παλαιοκώστα, Ελισάβετ Πούλιου, λίγο αφότου έμαθε την απόφαση.

Ο 58χρονος «φαντομάς», όπως είχε καταχωριστεί στα χρονικά της Αστυνομίας ο Νίκος Παλαιοκώστας, έχει καταδικαστεί σε ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, καθώς και για την απαγωγή του βιομηχάνου Αλέξανδρου Χαΐτογλου. Ομως τη φήμη του την οφείλει κυρίως στην ικανότητά του να δραπετεύει και να διαφεύγει.

Λίγο μετά τη σύλληψή του στα Τρίκαλα τον Ιανουάριο του 1988, απέδρασε από τη φυλακή με τη βοήθεια του μικρότερου αδελφού του, Βασίλη, ο οποίος του πέταξε σχοινί πάνω από τον τοίχο της φυλακής. Δύο χρόνια αργότερα δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια εξέγερσης των κρατουμένων, για να συλληφθεί περίπου 15 χρόνια αργότερα στο χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό, σε μπλόκο που είχε στήσει η Αστυνομία Λιβαδειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα