Ο Χανδρής μπαίνει στα υδροπλάνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥδροπλάνα από τον εφοπλιστή σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσεςΟ Χανδρής μπαίνει στα υδροπλάναΔευτέρα, Ιούνιος 22, 2015 - 18:32

Το όνομα της οικογένειας Χανδρή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ναυτιλία και τον τουρισμό εδώ και δεκαετίες. Η εκ Χίου εφοπλιστική οικογένεια φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη και για άλλες θάλασσες, τις οποίες επιθυμεί να συνδυάσει με τον... αέρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Με ποιον τρόπο; Ο γόνος της οικογένειας, γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χανδρής, γιος της Αλεξάνδρας Τερζή - Χανδρή, αποφάσισε τη συμμετοχή

του στο επενδυτικό σχήμα της Hellenic Seaplanes, εταιρίας ανάπτυξης υδατοδρομίων.

Ο επιχειρηματίας, που παλαιότερα συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ιπποτούρ, της εταιρίας που έλεγχε το μεγαλύτερο ιπποφορβείο στην Ελλάδα αλλά πτώχευσε, πέρα από τη ναυτιλία και την ενέργεια, όπου επίσης έχει παρουσία, μπαίνει πλέον στα υδροπλάνα. Ο όμιλος Χανδρή είναι το νέο μέλος που εντάσσεται επίσημα στη Hellenic Seaplanes και αναμένεται να επενδύσει στη δημιουργία υδατοδρομίων, αρχικά στη Χίο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Ψαρά και στις Οινούσσες. Προφανώς ο κ. Χανδρής θεωρεί ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα έχει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην προσέλκυση του παγκόσμιου τουρισμού και σπεύδει να πάρει θέση στο παιχνίδι.

Η συμφωνία με τη Hellenic Seaplanes έγινε μέσω της NRG, εταιρία ενέργειας συμφερόντων της οικογένειας Χανδρή. Η NRG δραστηριοποιείται από το 2012 στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας ως κύριο αντικείμενο την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας προς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος της εταιρίας Hellenic Seaplanes είναι να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στις αρχές του 2016 και εντός του έτους να διευρύνει τις δραστηριότητές της, για να φτάσει σταδιακά στα 112 υδατοδρόμια. Εξ αυτών, δύο θα είναι μητροπολιτικού χαρακτήρα, θα βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα διαθέτουν από 15 θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα