Ο Covid- 19 «χτύπησε» ΠΑΟΚ και Εθνική πόλο

16:45 3/8/2020 - Πηγή: Espresso

«Πονοκέφαλο» στις υγειονομικές Αρχές προκαλεί η διασπορά του ιού σε διάφορα μέρη ανά την επικράτεια, με τους ειδικούς να αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση έχει τεθεί πλέον εκτός ελέγχου.

Την Αθήνα, η οποία μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα, διαδέχτηκε η συμπρωτεύουσα, όπου ένας γάμος έγινε η αιτία να μεταδοθεί ο Covid-19 σε 21 ανθρώπους, ανάμεσά τους και το νιόπαντρο ζευγάρι. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Βέροια,

μια έγκυος γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό, σκορπίζοντας πανικό στην περιοχή. Η ίδια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο προκειμένου να γεννήσει και πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία επικρατεί και στη Μαγνησία, μετά την επιβεβαίωση πέντε κρουσμάτων στον Ελληνικό Στρατό. Πρόκειται για τρεις νεαρούς στρατιώτες, ηλικίας 25 έως 29 ετών, και ένα στέλεχος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, τα παραπάνω κρούσματα δεν είναι τα μόνα στην περιοχή της Μαγνησίας, μια και, όπως διαπιστώθηκε, ο γνωστός 25χρονος σεφ που βρέθηκε θετικός στον ιό κόλλησε ακόμη τέσσερις συναδέλφους του. Συνολικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ υπέβαλε 90 άτομα, όλα επαφές του 25χρονου, σε τεστ και τα 86 βρέθηκαν αρνητικά. Σε μία εβδομάδα οι άνθρωποι αυτοί θα υποβληθούν σε επαναληπτικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τελικά κόλλησαν ή όχι.

Στον Αστακό

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε πλωτό γεωτρύπανο που βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του Αστακού. Το μέλος του πληρώματος που βρέθηκε θετικό μεταφέρθηκε χθες σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Μεσολόγγι.

Ο ιός, ο οποίος τόσο απρόσμενα ήρθε στη ζωή μας και, όπως φαίνεται, δεν κάνει διακρίσεις, πλήττει τις τελευταίες ώρες και τον αθλητικό κόσμο της χώρας. Ειδικότερα, ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα άπαντες στις τάξεις του «Δικεφάλου» να έχουν τεθεί σε περιορισμό. Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκαν πέντε συνολικά περιστατικά από την Εθνική ομάδα πόλο, όλα ασυμπτωματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα