Νεκρός νοσηλευτής σε ψυχιατρικό ξενώνα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝεκρός νοσηλευτής σε ψυχιατρικό ξενώνα!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 29, 2014 - 14:47

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για τον θάνατο 55χρονου νοσηλευτή, πατέρα δύο παιδιών, μέσα σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες στην Παλλήνη. Οπως αναμένεται, τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νοσηλευτή θα τα διαγνώσει ο ιατροδικαστής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη νεκροτομή στη σορό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ του Σαββάτου που ο 55χρονος έπιασε δουλειά ενημερώθηκε από τις δύο συνάδελφους του της απογευματινής βάρδιας πως δύο

ανήλικοι τρόφιμοι του ιδρύματος διαπληκτίζονταν συνέχεια από το πρωί. Μάλιστα ήλθαν ακόμα και στα χέρια, με αποτέλεσμα μια από τις νοσηλεύτριες να μπει στη μέση και να δώσει προσωρινά τέλος στον καβγά.

Ομως, κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας τα αίματα άναψαν εκ νέου. Ο 55χρονος νοσηλευτής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, και μάλιστα απείλησε πως θα πάρει τηλέφωνο στην Αστυνομία, εάν δεν σταματήσουν οι νεαροί τρόφιμοι να διαπληκτίζονται. Κατά μια πληροφορία, την ώρα που μπήκε στη μέση για να χωρίσει εκ νέου τους ανήλικους φιλοξενούμενους του ιδρύματος δέχτηκε χτύπημα στο στήθος και τάχιστα πήρε τηλέφωνο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Αμέσως μετά, όμως, ο 55χρονος κατέρρευσε και σωριάστηκε στο πάτωμα. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο, όπου -παρά τις προσπάθειες των γιατρών- έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μια πρώτη εκτίμηση για τα αίτια θανάτου του 55χρονου κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, που ίσως προήλθε από το χτύπημα που δέχθηκε στον θώρακα.

Το δελτίο Τύπου

Στο μεταξύ, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή έπειτα από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό - Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων "Σπίτι", στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο.

»Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε.

»Οταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

»Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε.

»Ο υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο».

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα