Μου αρέσουν οι γυναίκες που είναι μαχήτριες

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜου αρέσουν οι γυναίκες που είναι μαχήτριεςΣάββατο, Ιούλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης αποκαλύπτει ότι έχει βρει το κορίτσι των ονείρων του

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Φανατικός του Κινήματος Αλλαγής και απόλυτα πιστός στην παρακαταθήκη που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι το Κίνημα «προχωρά, με όσους θέλουν και μπορούν».

Αυτός είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, προσωπική επιλογή της προέδρου Φώφης

Γεννηματά, η οποία του τηλεφώνησε ένα πρωινό του Ιουλίου, πριν από τρία χρόνια, και έκτοτε βαδίζουν μαζί.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο πρόσωπό του βλέπουν τον αυριανό αρχηγό του κόμματος. Ο ίδιος χαμογελά με τα σενάρια και λέει «ναι» στη μάχη για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει «ναι» στις γυναίκες-μαχήτριες, θεωρεί ότι μπορούν να πετύχουν στη ζωή και τα αντισυμβατικά ζευγάρια, τύπου Μακρόν και Τραμπ, δεν πιστεύει καθόλου στα στερεότυπα «ψηλή, ξανθιά ή μελαχρινή, με τέλειες αναλογίες» και αποκαλύπτει πρώτη φορά δημοσίως ότι βρήκε το κορίτσι των ονείρων του, το οποίο λέγεται Νάντια.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεστήθη για να περιλάβει τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Κι όμως, το Ποτάμι... την έκανε, κοινώς. Κοστίζει, πιστεύεις, η φυγή του Ποταμιού;

Οταν έναν χρόνο πριν η Φώφη Γεννηματά άνοιξε τη διαδικασία ανασυγκρότησης στην Κεντροαριστερά, κανείς δεν πίστευε πως 212.000 συμπολίτες μας θα κάθονταν για ώρες στις ουρές για να εκλέξουν νέα ηγεσία. Κόμματα, κινήσεις, προσωπικότητες που εντάχθηκαν σε αυτή την προσπάθεια είχαν εντολή για αυτόνομη πορεία απέναντι και στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και στη συντηρητική Ν.Δ. Κάποιοι στο Ποτάμι δεν πίστευαν σε αυτή την αυτονομία. Η επιλογή τους να αποχωρήσουν δεν ήταν ευχάριστη, όμως το Κίνημα είναι εδώ, ισχυρό, με σχέδιο, πρόσωπα και αποφασιστικότητα. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν.

Γιατί το κουράζετε το θέμα με την ενότητα της Κεντροαριστεράς και δεν αφήνετε το ΠΑΣΟΚ με το παλιό όνομα και τον κόσμο του να μετρηθεί;

Οι αξίες, οι ιδέες και τα έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μια σπουδαία παρακαταθήκη. Ενα εφόδιο για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Απαιτείται, όμως, ταυτόχρονα μια γενική συσπείρωση δυνάμεων, οι οποίες υπερβαίνουν αυτά τα όρια. Και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Ενώνουμε δυνάμεις με πολίτες που απείχαν τα τελευταία χρόνια, με στελέχη που κρατούσαν αποστάσεις, με κόμματα και κινήσεις που αντιλαμβάνονται το τρίπτυχο ανανέωση - διεύρυνση - ενότητα ως συνταγή επιτυχίας. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πρώτη δύναμη της νέας εποχής. Και σε αυτό περιλαμβάνονται οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, του πολιτικού κέντρου και της οικολογίας. Ολοι μαζί δημιουργούμε τις συνθήκες μιας νέας μεγάλης αλλαγής, που θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες και θα καταστήσει την Ελλάδα κυρίαρχη ξανά.

Πώς σε επέλεξε η πρόεδρος; Ως έναν, ας πούμε, «αντι-Τσίπρα εκπρόσωπο»;

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου που η Φώφη Γεννηματά με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε την πρόθεσή της. Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά πιστεύω ότι μόνο η ίδια μπορεί να απαντήσει. Είμαι σίγουρος, πάντως, πως δεν έχω πει τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας. Επίσης, είμαι βέβαιος ότι το πραγματικά νέο στην πολιτική που θέλουμε να εκφράζουμε θα κερδίσει μετά την εποχή των τεράτων που ζούμε.

Ενας νέος άνθρωπος με δυνατότητες πολλές, όπως εσύ, γιατί να μην αναζητήσει τη στέγη ενός μεγαλύτερου κόμματος; Γιατί ΚΙΝ.ΑΛ.;

Γιατί αυτό πίστευα και αυτό πιστεύω. Είναι οι ιδέες που κινητοποιούν τον κόσμο και οι ιδέες μου ταυτίζονται με όσα εξέφρασε και εκφράζει η προοδευτική παράταξη: κοινωνική δικαιοσύνη, ευκαιρίες για όλους, δουλειές με καλές συνθήκες, εξωστρέφεια, αξιολόγηση, δικαιώματα για τις γυναίκες, ενίσχυση της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών θεσμών. Ασχολούμαι με την πολιτική γιατί πιστεύω στη συλλογικότητα και, επιπλέον, ότι οι αποφασισμένες ομάδες αλλάζουν τον κόσμο. Δεν μου αρέσει η εικόνα της Ελλάδας, κατώτερης των περιστάσεων. Οι Ελληνες πρωταγωνιστούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μπορεί και η Ελλάδα.

Λέγεται ότι σύντομα θα είσαι εσύ ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο μιας ανανεωμένης εικόνας για το κόμμα. Τι απαντάς;

Είπαμε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για πιο χαλαρές συζητήσεις, αλλά μάλλον κάποιοι το παράκαναν.

Ετοιμάζεστε για εκλογές; Πότε θα γίνουν;

Η ελληνική κοινωνία «βράζει» καιρό τώρα. Οση καθυστέρηση και αν παίξουν, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα χάσουν. Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Το μαρτυρούν οι «τοξικοί» τόνοι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στη Βουλή. Οσον αφορά εμάς, δεν έχουμε σταματήσει να ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές ούτε στιγμή τα τελευταία χρόνια. Επεξεργαζόμαστε το «Σχέδιο Ελλάδα», που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριό μας και θα παρουσιάσει το Κίνημα στη ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, επισκεπτόμαστε κάθε νομό της χώρας για να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και να προτείνουμε τις λύσεις μας.

Γεννήθηκες στο Ναύπλιο. Ποιο ήταν και γιατί το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα που έζησες εκεί;

Κάθε ηλιοβασίλεμα είναι ένα μείγμα αναμνήσεων για όσα πέρασες και ονείρων για όσα έρχονται. Ειδικά στο Ναύπλιο, κάθε ηλιοβασίλεμα σε ταξιδεύει, είτε από το Παλαμήδι είτε από το Μπούρτζι είτε από κάποια παραλία, η εικόνα είναι μαγική. Οποιος το έχει ζήσει ξέρει. Οποιος δεν το έχει ζήσει μην το χάσει.

Ποιος είναι ο τύπος της γυναίκας που προτιμάς; Την έχεις βρει ή την αναζητάς ακόμη;

Η σύγχρονη γυναίκα, ανεξάρτητα με το ποια προτιμώ εγώ στο πλάι μου, μόνο σεβασμό αξίζει, γιατί μάχεται καθημερινά, κατακτά και βγαίνει νικήτρια μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε πλαίσιο ούτε στη μηχανή αναζήτησης του Google!

Αυτά τα διάφορα στερεότυπα, του τύπου ξανθιά, μελαχρινή, 90-60-90 αναλογίες, δεν είναι για μένα. Βεβαίως και μία γυναίκα πρέπει να σου τραβήξει την προσοχή με την εμφάνισή της, αλλά πόσες φορές δεν έχουμε κοιτάξει ανθρώπους που έχουν μόνο ένα στοιχείο και αυτό μας κάνει να «κολλάμε» μαζί τους; Ο τύπος της γυναίκας που προτιμώ είναι και ο τύπος της γυναίκας που θαυμάζω. Μου αρέσουν οι γυναίκες που είναι μαχήτριες, σε όλα τα επίπεδα. Στη δική μου περίπτωση, χρειάζεται υπομονή, γιατί δεν έχω το ευκολότερο πρόγραμμα του κόσμου. Και, ευτυχώς για μένα, η Νάντια έχει όλα τα παραπάνω.

Θα μπορούσες να επιλέξεις να ζεις όπως ο Εμανουέλ Μακρόν; Δηλαδή, με μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερή σου;

Ο Μακρόν και η Μπριζίτ, οι δυο τους, είναι τρανό παράδειγμα ότι τα αντισυμβατικά ζευγάρια μπορούν να πετύχουν. Τόλμησαν να σπάσουν τα στερεότυπα και να μείνουν μαζί, άρα αυτή η σχέση έχει γερές βάσεις, στηρίζεται σε αγάπη και θαυμασμό. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να συζητάμε μόνο τη διαφορά ηλικίας των συγκεκριμένων και δεν αναφερόμαστε με την ίδια συχνότητα στον Τραμπ και στη Μελάνια, που έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά ηλικίας με το προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας, αλλά αντίστροφα.

Είσαι ο «γιος της μαμάς»;

Δεν είμαι ο «γιος της μαμάς», είμαι το παιδί της μητέρας μου, αυτής της υπέροχης γυναίκας που με μεγάλωσε με τις αξίες της, την αγάπη της και πολλή δουλειά. Είμαι το παιδί της γυναίκας που μου έμαθε και εξακολουθεί να μου υπογραμμίζει να είμαι πάντα άνθρωπος, να μη χάνω τον αυθορμητισμό μου και να μένω μακριά από σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια. Οι «ενέσεις» του ότι αν θέλουμε -με δουλειά- μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, σε όλα τα επίπεδα, έρχονται συχνότατα από τη οικογένειά μου.

Ναι, παραδέχομαι ότι είμαι ο γιος που αγαπάει ουσιαστικά και βαθιά τη μητέρα του, γιατί το αξίζει. Η οικογένεια είναι συχνά το καταφύγιο, η τροφοδοτική δύναμη, εκεί που όταν πέσεις θα βρεις πάντα την ώθηση να σηκωθείς και να συνεχίσεις σε ένα απαιτητικό πλαίσιο και περιβάλλον. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός, ειλικρίνεια και αγάπη. Αλλωστε, οι υγιείς σχέσεις -όλων των ειδών- κατά τη γνώμη μου εκεί βασίζονται.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Καλοκαίρι ίσον χωριάτικη, βόλτες στα πανηγύρια, beach volley και βουτιές!

Μόνος φροντίζεις για το ωραίο σου ντύσιμο;

Το ντύσιμο είναι τρόπος έκφρασης. Θέλω να νιώθω άνετα, ελεύθερα και μου αρέσει η αρμονία. Τα αυστηρά κοστούμια έχουν τη θέση τους στη ζωή του δικηγόρου και του πολιτικού στις σωστές στιγμές, αλλά εγώ αγαπώ το χαλαρό ντύσιμο, τα αθλητικά παπούτσια και την επαφή με τους ανθρώπους. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.

Καρπούζι, πεπόνι, παγωτό ή και τρία; Τι σηματοδοτεί το δικό σου καλοκαίρι;

Καλοκαίρι είναι αυτά και πολλά ακόμη. Είναι τα αγαπημένα μου πρόσωπα, που ξεχνούν για λίγο τις υποχρεώσεις και είναι χαλαροί και χαμογελαστοί, είναι οι παραλίες που συναντάς παρέες, τις οποίες δεν βλέπεις την υπόλοιπη περίοδο, είναι τα βιβλία στην ξαπλώστρα και τα τζιτζίκια στα δέντρα. Είναι οι βόλτες στα πανηγύρια και η χωριάτικη. Είναι το beach volley και οι βουτιές.

Ποια παράσταση του καλοκαιριού δεν θες να χάσεις, αφού γνωρίζω ότι είσαι θεατρόφιλος:

Για εμένα η επιλογή του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου είναι εύκολη. Στις αρχές Αυγούστου θα επισκεφτώ τον μαγικό αυτό χώρο για να δω τον «Ορέστη» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Παύλος ΧρηστίδηςΚίνημα Αλλαγήςεκπρόσωπος Τύπου
Keywords
ΠΑΣΟΚ, συριζα, νέα, ελλαδα, τσιπρας, καλοκαιρι, εκλογες, καμμενος, βουλη, ΔΕΘ, βασεις, γαλλια, ειλικρίνεια, beach, volley, παγωτο, θες, θεατρο, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, νεος παπας, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, κομματα, το θεμα, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, γνωμη, γυναικα, γωνια, δουλεια, ηγεσια, θεμα, μητερα, ναυπλιο, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, ψεματα, ωθηση, αγαπη, αξιζει, ανθρωπος, αρμονια, βγαινει, δεντρα, δυναμη, δικη, δωσει, ειλικρίνεια, υπαρχει, ελπιδα, εργα, εμφάνιση, εξωστρεφεια, εποχη, ερχονται, ζευγαρια, ζωη, ιδεες, ιδια, υπομονη, θες, εικονα, κυβερνηση, κομμα, κοστουμια, κρατικο, μακρια, ντυσιμο, ξαπλωστρα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, ουσιαστικα, παιδι, παπουτσια, πεπονι, περιβαλλον, προβληματα, πρωινο, σεβασμος, σιγουρα, σιγουρος, συνεχεια, συντομα, συνταγη, συχνοτητα, σχεδιο, τυπος, τρια, υγιεις, φυγη, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, ωρες, beach, δικαιωματα, δουλειες, ηλιοβασιλεμα, ιουλιος, ομαδες, παυλος, θελω να, βεβαιως, volley, ωραιο, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα