Μεσολλόγι: Επιχείρησαν να κλέψουν δύο κανόνια από του τείχους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜεσολλόγι: Επιχείρησαν να κλέψουν δύο κανόνια από του τείχους Τρίτη, Μάρτιος 22, 2016 - 14:26

Δολιοφθορά στα μνημεία που βρίσκονται στον κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι κατήγγειλε ο Δήμος της Ιεράς Πόλης, καθώς δύο από τα κανόνια του τείχους, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή της Εξόδου, βρέθηκαν πεταμένα μακριά από το σημείο όπου ήταν στημένα.

«Κάποιοι δεν αφήνουν ούτε τους ήρωες να ησυχάσουν, δείχνοντας πλήρη έλλειψη σεβασμού και προκαλώντας φθορές ακόμη και μέσα στον Κήπο των Ηρώων. Δύο από τα κανόνια του τείχους, στην πλευρά που βρίσκεται προς το Τρικούπειο

Πολιτιστικό Κέντρο, βρέθηκαν εκτός θέσης. Βανδαλισμός ή απόπειρα κλοπής; Το βάρος και μόνο των κανονιών μάς κάνει να υποθέσουμε το δεύτερο» αναφέρει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να... σηκώσουν τα κανόνια, αλλά πιθανότατα εγκατέλειψαν την προσπάθεια, εξαιτίας του βάρους τους. Αυτό, όμως, κάνει τις τοπικές Αρχές να εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι δράστες να επιχειρήσουν ξανά να τα κλέψουν και ζητούν από όποιον δει οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να το καταγγείλει αμέσως στην Αστυνομία:
«Σας καλούμε όλους να επαγρυπνείτε και να γνωρίζετε ότι ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος επίσημος φορέας δεν πρόκειται να κάνει εργασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της μέρας με γερανό εξωτερικά του τείχους. Εάν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, καλέστε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές να επιληφθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα