Τρόμος στο ΜΕΤΡΟ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤρόμος στο ΜΕΤΡΟ!Τρίτη, Μάρτιος 22, 2016 - 13:59

Ανησυχία στους εργαζομένους μετά τις επιθέσεις αλλά και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 125 ελεγκτών σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου

Ανησυχίες έχει σκορπίσει στους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς η δημοσιοποίηση των ονομάτων 125 ελεγκτών μέσων συγκοινωνίας, μέσω του κειμένου

που αναρτήθηκε χθες το πρωί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την ανάληψη ευθύνης των πρόσφατων επιθέσεων σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο συντάκτης του κειμένου προτρέπει τους επιβάτες όχι μόνο να μην πληρώνουν εισιτήριο, αλλά στην περίπτωση που βρεθούν μπροστά σε ελεγκτή να του ρίξουν... «φάπες»! Η προτροπή αυτή και η δημοσιοποίηση των ονομάτων προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι καταγγέλλουν τη στοχοποίηση των συναδέλφων τους και εκφράζουν ανησυχίες για το τι μπορεί να τους συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα, που τη χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητές μας. Αρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρησή του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές...»

Ταυτοποίηση

Πάντως, η Ασφάλεια βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση τριών από τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση που προκάλεσε τις φθορές στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν από κάμερες πέριξ του σταθμού τα πλάνα των νεαρών που έχουν καταγραφεί να κινούνται προς τον σταθμό. Μάλιστα, δεν είναι άγνωστοι στις Αρχές, καθώς φέρεται ότι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν με τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Παρόμοιες ερευνητικές κινήσεις πραγματοποιούν οι αστυνομικοί και για τις άλλες δύο επιθέσεις που έγιναν σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, στον Κεραμεικό και στα Πατήσια.

Keywords
Αναζητήσεις
χρυσοι σκουφοι2016 παππα
Τυχαία Θέματα